Zavřít reklamu

Otázkou iPhone 5S sa zaoberá aj analytik spoločnosti Peter Misek zo spoločnosti Jeffries, ktorý sa dnes rozhodol znížiť cieľovú cenu Applu z 500 dolárov na 420, pričom sa odvoláva na možné problémy s vydaním iPhone 5S. Zatiaľ čo doteraz tvrdil, že Apple predstaví nový model svojho telefónu už v júni alebo júli, dnes prehlásil, že sa predstavenie ďalšej generácie zariadenia môže posunúť až na september kvôli problémom dodávateľov s novými farebnými variáciami krytov.

Podľa Miseka sa však problémy dotýkajú aj lacnejšieho iPhone, ktorého cena sa v konečnom dôsledku môže pohybovať až na úrovni 350 až 450 dolárov, keďže analytik vo svojej správe uvádza, že spoločnosť vybavila lacnejší variant omnoho kvalitnejším hardvérom ako pôvodne očakával. Tvrdí totiž, že hlavným rozdielom medzi iPhone 5S a budgetovým iPhone bude plastové telo, inak by obe zariadenia mali obsahovať ten istý procesor a 4-palcový Retina displej. Misek však tvrdí, že Apple začína pomaly, ale isto zaostávať za konkurenciou: „Aj keď oba telefóny (pozn. iPhone 5S a iPhone 6) môžu obsahovať snímač odtlačkov prstov a veríme, že sa Apple pokúsi presunúť predstavenie iPhone 6 na prvý kvartál 2014 aby prestal prichádzať o zákazníkov kvôli phabletom, z historického hľadiska vyplýva, že keď výrobcovia mobilných telefónov prestanú byť vo výhode (RAZR, BlackBerry, HTC), upadajú rýchlejšie ako sa dalo čakať.“

iPhone-5S-colors-teaser-001

Narozdiel od šéfredaktora magazínu iMore ale Misek tvrdí, že iPhone 5S prinesie NFC, lepší fotoaparát, vyššiu výdrž batérie a bude dostupný v 6 až 8 farebných variantoch. Misek ďalej tvrdí, že Apple v tomto roku predstaví iPad mini s Retina displejom a 9.7-palcový iPad s IGZO displejom, o ktorom sa vytvárali dohady už v priebehu roku 2011, niekoľko mesiacov pred predstavením iPadu tretej generácie.

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.