Zavřít reklamu

Šéfredaktor serveru iMore Rene Ritchie dnes vydal na svojom webe pomerne obsiahly článok, v ktorom sa rozhodol kritizovať pripravovaný nový model iPhone, ktorý podľa viacerých zdrojov nesie meno iPhone 5S. Ritchie tvrdí, že sa Apple stal až príliš predvídateľným a toto si všímajú nielen zákazníci, ale aj konkurencia, ktorá je momentálne výrazne vpred – predstavila HTC One, Sony Xperia Z a v tomto týždni očakávame predstavenie Samsung Galaxy S IV, pričom každý z týchto prístrojov poskytuje svoje vlastné, inovatívne funkcie a možnosti.

Aj keď je stále možné, že miesto ohlásenia iPhone 5S sa dočkáme hneď predstavenia iPhone 6, množstvo ľudí verí viac tomu, že Apple učiní po vzore minulých rokov a tak, ako predstavil v roku 2009 iPhone 3GS s rýchlejším hardvérom, v 2011 iPhone 4S so Siri, tak tento rok predstaví výkonnostný upgrade iPhone 5, u ktorého S môže, ale aj nemusí predstavovať podaktorú z nových, exkluzívnych funkcií. A pretože k spusteniu predaja všetkých generácií došlo zhruba v rozmedzí neskorého júna až v priebehu októbra, Apple svoju konkurenciu naučil, kedy má predstaviť svoje produkty, a ovplyvnil tak aj predaje svojich zariadení, čoho príkladom sú oslabujúce sa predaje iPhone 5, keďže zákazníci sa už začínajú pripravovať na ďalšiu, siedmu generáciu jablčného telefónu.

iPhone-5S-colors-teaser-001

Šéfredaktor magazínu tiež tvrdí, že iPhone 5 bol celkom veľkým sklamaním v porovnaní so svojimi predchodcami – prvý iPhone nemal podporu GPS či podporu 3G, predstavoval však ohromný zlom na mobilnom trhu. iPhone 3GS priniesol dlho očakávanú podporu MMS a nahrávanie videa, iPhone 4 priniesol Retina displej s veľkou hustotou pixelov a fotoaparát s LED bleskom. Nakoniec prišiel iPhone 5, ktorý priniesol vyšší displej a podporu LTE, ktorú zatiaľ nie je možné nijak uplatniť v množstve krajín vrátane Slovenska. Podľa jeho slov však nemáme od S-kového modelu očakávať NFC, bezdrôtové nabíjanie či senzory odtlačkov prstov, ktoré môžu výrazne ovplyvniť výrobnú cenu zariadenia ale aj rýchlosť jeho výroby.

Apple však začína rozumieť problémom, ktoré vychádzajú z tejto skutočnosti a preto celkom prekvapil svojich zákazníkov, keď sa rozhodol po pol roku nečakane priniesť 4. generáciu tabletu iPad. Zároveň to je aj dôvod, prečo sa Apple rozhodol pomenovať tretí model svojho tabletu The new iPad miesto iPad 3, ktorý predstavoval aktualizáciu iPad 2. Či sa však spoločnosti tento krok podaril, je otázne, keďže práve nečakané októbrové ohlásenie iPad s Retina displejom vyvolalo vlnu kritiky zo strany zákazníkov, ktorí si stihli zakúpiť svoje zariadenie pár dní pred eventom. Môžeme tak skutočne na jar očakávať aj ohlásenie piatej generácie 9.7-palcového tabletu? Alebo k nej dôjde až v októbri a popri ňom sa dočkáme predstavenia lacnejšieho iPhone alebo hodiniek iWatch?

iPhone_6

*Zdroj: iMore

Dnes nejčtenější

.