Zavřít reklamu

Na internete sa dnes znovu objavili ochranné obaly pre pripravovaný iPad 5. generácie, ktorý by sa podľa posledných dohadov mal na trhu objaviť spolu s druhou generáciou iPad mini koncom roku 2013. Aj keď žiadna zo správ nie je zatiaľ úplne potvrdená, iPad 5. generácie by podľa početných zdrojov mal svojim vzhľadom imitovať zväčšený iPad mini s 9.7-palcovým displejom. Nové ochranné obaly pre zatiaľ neexistujúce zariadenie pochádzajú priamo z Číny, z internetového obchodu Alibaba, ktorý už niekoľkokrát v minulosti predčasne ponúkal ochranné kryty pre pripravované zariadenia Apple.

Napriek tomu, že momentálne nemôžeme potvrdiť ani vyvrátiť chýry o tom, že piaty iPad bude pripomínať zväčšený iPad mini, nadobúdame pocit, že sa Apple predsa len po vyše dvoch rokoch rozhodne priniesť veľkú aktualizáciu svojho veľkého tabletu, ktorý by teraz disponoval príjemnejším, novším a praktickejším dizajnom, vďaka ktorému by sa tiež Applu podarilo značne zmenšiť rozmery svojho zariadenia. Pri pohľade na nové obaly si môžete všimnúť, že rozloženie otvorov po ich tele odpovedá obalu, ktorý koncom minulého týždňa predstavila spoločnosť MiniSuit. Pokiaľ sa tieto úniky ukážu ako pravdivé, u piateho iPadu okrem výkonnejšieho hardvéru môžeme očakávať aj stereo reproduktory a mikrofón v hornej časti zariadenia.

Čo však vyzerá u všetkých obalov pre iPad 5 zvláštne, je mikrofón na zadnej strane prístroja. Takto neprakticky umiestnený otvor pre mikrofón sa objavoval aj na prvých čínskych obaloch pre iPad mini z augusta 2012, pričom predávaná verzia tabletu má mikrofón umiestnený na svojej vrchnej strane. Spomínané obaly navyše ponúkal tiež server Alibaba, vďaka čomu je možné, že aj v tomto prípade sa jedná o leak, ktorý sa o pár mesiacov ukáže ako pravdivý. Pokiaľ vás bližšie zaujíma vzhľad piatej generácie 9.7″ iPadu, môžete si prehliadnuť rendery od Martina Hajeka.

uggo-case-3-130225
uggo-case-4-130225

uggo-case-1-130225

uggo-case-2-130225

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.