Zavřít reklamu

Vianoce už sú takmer za dverami a spolu s nimi začínajú aj tie bežné, každoročné problémy s nákupmi darčekov na poslednú chvíľu. Táto situácia sa týka najmä ľudí, ktorí pre svojich blízkych zatiaľ nenakúpili žiadne darčeky a tým pádom medzi nimi nájdeme i mnoho z nás. Pokiaľ však poznáte vo svojom okolí niekoho, kto má rád Apple, číta o Apple, číta Letem světem Applem a má rád knihy, určite by ste ho mohli potešiť skvelou knihou Inside Apple, alebo Apple zvnútra, o ktorej spísanie sa postaral americký novinár Adam Lashinsky.

Kniha Inside Apple sa nedá považovať za akýsi doplnok k biografii od Waltera Isaacsona, ale ide o skutočné, plnohodnotné dielo, ktoré vás prevedie svetom spoločnosti Apple, jej fungovaním, štruktúrou, dozviete sa i o prísnych pracovných podmienkach vnútri Infinite Loop a samozrejme sa o nespočetné množstvo informácii postaralo aj množstvo rozhovorov s bývalými, či súčasnými zamestnancami jablčnej spoločnosti. Nájsť tu však môžeme aj infografiku vedenia spoločnosti, stručnejšiu podobizeň životopisu zakladateľa Apple a bývalého CEO Steva Jobsa a kopu ďalších, užitočných a zaujímavých informácii. Kniha teraz síce neobsahuje žiadne obrázky, no vyše 180 strán poskytne to, čo by takáto kniha poskytnúť mala.

Kniha Apple zvnútra odhaľuje detaily fungovania jednej z dlhodobo najhodnotnejších, ale aj najuzavretejších svetových spoločností, ktorá do svojho „vnútra“ dovolí nahliadnuť len málokomu. Americkému novinárovi Adamovi Lashinskému sa však podarilo zozbierať dostatok materiálov na to, aby poukázal na najhlavnejšie prvky v organizačnej štruktúre spoločnosti, v jej obchodných stratégiách, vo výrobe, v produktovom manažmente či dizajne, ktorými sa Apple výrazne odlišuje od zvyšku korporátneho sveta. Na základe nespočetných rozhovorov s bývalými aj súčasnými zamestnancami, spolupracovníkmi či obchodnými partnermi firmy ponúka detailný pohľad na to, ako Apple pristupuje k inovácii, výrobe a predaju svojich produktov, k dodávateľom aj zákazníkom, k šíreniu svojej značky a budovaniu kultu svojich výrobkov, k rozdeľovaniu kompetencií hlavných predstaviteľov manažmentu aj radových zamestnancov.

P1000475

Lashinskému sa podarilo získať aj zaujímavé informácie o firemnej taktike zašifrovanej pod názov „Top 100“, či o úskaliach a skúškach dôvery, ktorým sú vystavení noví zamestnanci. Zamýšľa sa aj nad tým, ako dokáže spoločnosť, ktorá bola dlhodobo ovplyvňovaná individualitou Steva Jobsa, fungovať po smrti svojho lídra – predstaviteľa kultu „šialene skvelých“ a do detailov premyslených produktov Apple.

Knihu je možné zakúpiť v obchodoch už od 11€ / 250Kč.

Dnes nejčtenější

.