Zavřít reklamu

Již dříve uvedli zástupci společnosti Foxconn stejně jako její zaměstnanci, že je nový mobilní telefon iPhone 5 velmi náročný na montáž a Apple navíc ještě více zpřísnil kontrolu kvality. Od předchozích modelů se podle zaměstnanců dramaticky zvedla kontrola kvality výrobků a Apple velmi dbá na to, aby každá jedna součástka stejně jako celý telefon splňovaly náročné standardy. Ruku v ruce s problémy při konstrukci, vysokou poptávkou a kontrolou Applu jdou však také dlouhé čekací lhůty na iPhone 5. Ty jsou v současné době ve většině světa, kde se telefon prodává 3-4 týdny. Vyjímkou však nejsou ani případy, kdy zákazníci na svůj iPhone 5 čekali až dva měsíce.

Dnes předseda společnosti Foxconn Terry Gou uznal v rozhovoru pro Reuters, že Foxconn nedokáže vyrobit tolik iPhone 5, kolik od něj Apple žádá. „Není snadné vyrábět iPhone. My zcela nezvládáme držet krok s obrovskou poptávkou po iPhone 5. Poptávka trhu je velmi silná a mi opravdu nemůžeme splnit požadavky společnosti Apple,“ uvedl Terry Gou, předseda společnosti Foxconn, která montuje iPhone 5 pro Apple. Pan Gou odmítl říci, který z konstrukčních prvků telefonu je pro montáž nejnáročnější a jak dlouho bude trvat, než problém s nedostatkem iPhone 5 vyřeší.

S blížícím se obdobím Vánoc je v současné době již nejvyšší čas pro objednávky iPhone 5, pokud chcete mobilní telefon darovat jako dárek pod stromeček. Apple.cz v současné době hlásí dobu dodání 3-4 týdny, s tím že je velmi pravděpodobné, že se tato doba bude s blížícími se Vánocemi ještě více prodlužovat.

Dnes nejčtenější

.