Zavřít reklamu

Níže uvedená fotografie by měla podle všeho skutečně zachycovat část komponent nové generace počítače Apple iMac. Pro server Macrumors.com to mimo jiné potvrdil také Kyle Wiens z dobře známého servisního centra iFixit. Ten uvedl, že uspořádání komponent na fotografii skutečně vypadá velice podobně jako úspořádání v současných počítačích iMac, ale  komponenty jsou jiné než ty, které Apple v současné době u počítačů iMac využívá.

Podle Wiense je na fotografii část základní desky ne které jsou umístěny antény Wi-Fi a Bluetooth, chladič a pevný disk. Všechny tyto komponenty jsou zcela nové a Apple je ještě v počítačích nepoužil.

Kromě samotné fotografie se objevily také informace o tom, že Apple u nových počítačů iMac změní design, který bude svým zaoblením připomínat kapku vody. Další novinkou bude pak použití zcela nových displejů, které nabízí ochrané sklo jako součást samotného LCD, díky čemuž dojde nejen ke ztenčení samotného displeje a tím pádem také ke ztenčení iMacu, ale zejména se tak Apple vyvaruje nepříjemné vlastnosti některých počítačů iMac a displejů Apple LED Cinema nebo Apple Thunderbolt display, u kterých dochází k zanášení prachu mezi ochrané sklo a samotnou obrazovku.

Zpráva zveřejněná na čínském serveru bbs.weiphone.com dále uvádí, že počítače iMac zatím nenabídnou displeje s rozlišením Retina. Ty totiž nejsou v současné době ve velikosti 21,5, respektive 27 palců k dispozici a Apple se nyní bude soustředit na výrobu 13,3″ MacBook Pro Retina, která je již v plném proudu. Weiphone.com dále uvádí, že společnost Apple představí nové počítače iMac společně s již zmíněným MacBook Pro Retina 13″ a iPad mini 23. 10. 2012.

iMac-2012

Dnes nejčtenější

.