Zavřít reklamu

Hlavní vlna kritiky se v novém operačním systému iOS snesla na mapy, které Apple použil. Po pěti letech společnost nahradila v operačním systému iOS nativní mapy od Google za vlastní mapy, které využívají mapové podklady společnosti TomTom. V souvislosti s velkou kritikou, kterou mapy zaznamenaly se vyjádřil sám mluvčí společnosti Apple: „Zákazníci po celém sětě upgradují na iOS 6 s více než 200 novými funkcemi včetně Apple map, našich prvních mapových služeb. Jsme nadšeni, že můžeme tuto službu nabízet s novými, inovativními funkcemi jako je turn by turn navigace a integrace Siri. Mapovou službu jsme uvedli na trh s vědomím, že je to významné odvětví, se kterým teprve začínáme. Mapy jsou založeny na cloudovém řešení a čím více lidí je používá, tím lepší budou. Vážíme si veškeré zpětné vazby od zákazníků a snažíme se, aby se byly zkušenosti zákazníků lepší.“

Redaktoři serveru The Guardian zveřejnili zprávu, podle které se zaměstnanci Google radují ze špatné pověsti map společnosti Apple. To není nic překvapivého, vzhledem k tomu, že zaměstnanci Google kteří pracují na Google Maps jsou na tento produkt skutečně velmi hrdí a také k tomu mají důvod. Podle zatím neoficiálních informací Google již poslal do Apple vlastní aplikaci Google Maps, která čeká na schválení, aby mohla být zařazena do iTunes App Store. Je však otázkou, zda Apple Google Maps schválí a nabídne je v iTunes App Store jako samostatnou aplikaci. Podle serveru 9to5mac.com měl Google vlastní aplikaci s mapami pro iOS již několik let, ovšem vzhledem k tomu, že byly mapy Google defaultně v iOS, neměl důvod ji vydávat. Na dotaz redaktora Guardian zda potvrzuje vlivný iOS vývojář Steve Troughton-Smith slova magazínu, odpověděl na Twitteru jednoznačné ano.

google_maps_ios_6_yep

Některé média ještě spekulují nad tím, zda Apple povolí v iTunes App Store mapy společnosti Google. Dle našeho názoru je to však pravděpodobné, protože pokud by Google oficiálně vydal prohlášení, že Apple odmítl jeho aplikaci Google Maps schválit, přilil by tak Apple sám olej do ohně, který začal hořet po vynechání Google Maps z poslední verze operačního systému iOS 6.

Dnes nejčtenější

.