Zavřít reklamu

Když se hodinkám Pebble podařilo nasbírat na Kickstarter více než 10 milionů dolarů, rozhodli se také další vývojáři a designéři přijít s vlastním řešením hodinek, které dokáží komunikovat s iOS zařízením, případně s dalšími telefony, tablety a přehrávači. Na rozdíl od Pebble, pánové stojící za hodinkami Martian, na to jdou zcela jinak a upřímně, mnohem elegantněji. Řekli si přesně to co já, kdo by chtěl na ruce nosit hodinky s obrovským LCD displejem, když hodinky mají o člověku něco vypovídat. Hodinky Martian tedy vypadají jako běžné hodinky, které však kromě analogového strojku a ručiček, obsahují také malý, jednořádkový displej, mikrofon a reproduktor.

Zatím co jednořádkový displej zobrazuje pouze základní informace jako je jméno volajícího, obsah sms zprávy, případně pak připomínky z kalendáře a budíku, veškerá komunikace probíhá pomocí Siri. Hodinky slouží v podstatě pouze jako Bluetooth headset, který umožňuje komunikovat se Siri. Celé ovládání se tedy odehrává pouze prostřednictvím digitální asistentky Siri. V případě, že se Siri nemáte žádný problém a rozumí vám, je to jistě skvělá volba, pokud však Siri váš hlas až tolik nemiluje, jsou vám hodinky Martian k ničemu. Veškerý přenos dat pak probíhá pomocí Bluetooth.

Výhoda je jednoznačná, zatím co máte na zápěstí elegantní hodinky, které můžete vzít bez problémů k obleku ušitému na míru, máte zároveň na ruce i funkční zařízení, díky kterému můžete mít svůj iPhone v pohodlí kožené tašky a základní věci dělat bez toho, aniž byste jej museli vybrat z pouzdra. Pokud se vám nápad líbí, můžete se stát investorem a věnovat 95$ na vývoj hodinek, za což jeden kus následně dostanete.

Dnes nejčtenější

.