Zavřít reklamu

Většina z nás si myslí, že když si jde někdo koupit pět let starý telefon, zřejmě mu bude stačit pár drobných co má v peněžence. Apple je však výjimečný ve všech směrech a tak když se rozhodnete koupit si první generaci mobilního telefonu iPhone, která byla v ČR také označována jako iPhone 2G a nikdy se zde neprodávala, musíte si připravit 10 000$, tedy zhruba 220 000Kč. Na aukčním portálu ebay.com se objevila již zmíněná první generace iPhone 2G s cenou kup teď stanovenou na 10 000$. V druhé aukci, která má kromě ceny kup teď také cenu s přihazováním, již devět dražitelů přihodilo na úctyhodných 6100$ (cena k 11. 8. 2012)! Zřejmě se ptáte, čím jsou tyto dva telefony natolik výjimečné, že je za ně někdo schopná zaplatit víc peněz než za Mac Pro v nejvyšší modifikaci.

Nejedná se ani o prototypy, nejsou ani podepsané Stevem Jobsem a dokonce nejsou ani ze zlata, jediné čím je dvojice telefonu výjimečná je fakt, že se jedná o zabalené přístroje, jejichž krabičku již od roku 2007 chrání fólie, do které ji zatavili zaměstnanci společnosti Foxconn, stejně jako dalších několik milionů iPhonů první generace. Zatím co naprostá většina majitelů první generace iPhonu, kterých bylo za prvních 30 hodin prodeje více než 270 000 lidí, okamžitě svůj telefon rozbalila a začala prodávat, pár lidí jej nechalo pět let odpočívat na poličce, aby jej nyní mohli prodat za částku o více zhruba 9500$ vyšší, než jakou za něj v roce 2007 zaplatili. Telefony jsou tedy výjimečné „pouze“ tím, že se jedná o stále ještě zabalené modely, které jsou v originální fólii.

Pro sběratele se jistě jedná o velkou raritu a ostatně jedná se o velmi dobrou koupi i pro všechny, kteří chtějí investovat své finance do něčeho, čehož cena bude stále růst. Apple je totiž v současné době mnohem spolehlivější investicí, než jakákoli jiná investiční komodita na světě. Cena jeho produktů totiž stále stoupá i přesto že se jich prodali miliony kusů.

iPhone 10 000$

Dnes nejčtenější

.