Zavřít reklamu

Apple se bude v připravovaném operačním systém OS X 10.8 Mountain Lion soustředit především na mnoho novinek, které usnadní uživatelům život. Poté co jsme vás informovali o nové funkci automatického stahování, která se objevila v developerském sestavení tři, je zde dvojice dalších vychytávek. Safari Reading List Offline, tak se nazývá funkce v OS X 10.8 Mountain Lion, která umožní číst vybrané stránky z Reading listu také v offline režimu, tedy v momentě kdy nejste připojeni k internetu. Když vás tak čeká zdlouhavá cesta napříč Atlantikem nebo stejně dlouhá po dálnicí D1, jednoduše si do reading listu přidáte své oblíbené stránky a jejich články můžete číst jako kdybyste byli na internetu.

Další novinkou je funkce, kterou již majitele iPadu 3. generace dobře poznají. Jedná se o funkci Voice Dictation, tedy hlasového diktování, pomocí kterého je možné nadiktovat počítači text, který se automaticky převede do psané formy. Podle vývojářů se nová funkce vyvolává zkratkou Cmd+Cmd, tedy stisknutím levého a pravého Cmd současně. Na starším typu klávesnic najdeme tuto klávesu jako command.

Voice Dictation
Apple iPad 3. generace bohužel neobsahuje digitální asistentku SIRI, na jejíž příchod se mnoho milionů uživatelů tabletu iPad jistě těšilo. Apple však nabízí alespoň Voice Dictation, tedy funkci, díky které je možné diktovat iPadu text, který má psát. Bohužel pro našince však Voice Dictation v současné době podporuje pouze Americkou, Britskou a Australskou angličtinu, Francouzštinu, Němčinu a Japonštinu. Text v rodném jazyce tedy zatím bohužel nenadiktujete. Bohužel iPad navíc potřebuje během diktování připojení k internetu, aby mohl vaše slova nejprve odeslat na servery Applu, které je vyhodnotí a zpět odešlou iPadu informaci o tom, co má napsat. Bohužel tedy Voice Dictation patrně nevyužijete a když už byste chtěli použít alespoň diktování v angličtině musíte se připojit na internet a přepnout klávesnici na anglickou. Více informací o Voice Dictation a novém iPadu 3. generace si můžete přečíst přímo zde.

safari_reading_list_offline
mountain_lion_dictation

Dnes nejčtenější

.