Zavřít reklamu

Adobe rozšírilo ponuku svojich mobilných aplikácií o ďalší prírastok. Spoločnosť vydala aplikáciu Adobe Voice, ktorá je kompatibilná so všetkými iPadmi s operačným systémom iOS 7 a novším. Aplikácia je prakticky výsledkom projektu Ginger, na ktorom spoločnosť pracovala už minulý rok a predčasne ho sprístupnila vybraným užívateľom vrámci uzatvoreného beta testu. Samotná aplikácia slúži ako nástroj na tvorbu jednoduchých animovaných videí, ktoré je možné obohatiť o fotografie, text a ikony a vo výsledku tak video pôsobí ako prezentácia.

Jednotlivé videá je samozrejme možné doplniť o hudbu a zvuk a užívatelia tak majú celkom veľké možnosti úpravy videí. Fotky sa dajú pridať z Camera Roll a internetu, no zatiaľ sem nie je možné pridať fotky z photostreamu. Aplikácia pritom umožňuje zobraziť fotografie uložené vo photostreame a tak je možné, že bude aplikácia v budúcnosti obohatená o jeho plnú podporu. Adobe Voice ďalej ponúka jednoduché ovládanie a tak môžete vytvoriť svoje prvé videá už do pol hodiny už pri prvom používaní aplikácie. Čo zrejme poteší ešte viac je skutočnosť, že aplikácia je dostupná úplne bezplatne a nevyžaduje ani predplatné Creative Cloud, ktoré je povinnosťou pri aplikácii Lightroom.

Samozrejme, Adobe nezabúda ani na autorské práva a tak keď vo svojom videu použijete fotografie a ikony z internetu, aplikácia za vás automaticky na koniec videa pridá zdroje obsahu. Vo videu sa vôbec nespomína názov skladby, ktorú použijete, keďže Adobe umožní používať len skladby, ktoré sa nachádzajú v aplikácii a vôbec neumožní importovať vaše skladby z aplikácie Hudba či z iCloudu. Nemusíte sa ale obávať, skladieb je tu skutočne dosť na to, aby ste našli tú pravú pre vaše video. Nakoniec nechýba ani možnosť publikovať video a zdieľať ho cez Facebook a Twitter, no vaše videá sa ukladajú do cloudu spoločnosti Adobe. Práve preto máte možnosť zvoliť si, či chcete video nastaviť ako verejné alebo ako privátne. Pri uploade máte zároveň možnosť upraviť záverečné titulky.

Dnes nejčtenější

.