Zavřít reklamu

Vo včerajšom článku sme uviedli informácie poskytnuté od bližšie nešpecifikovaného zdroja, ktorý tvrdil, že na vlastné oči videl prototyp budúceho MacBooku Pro. Od predchodcu by sa mal líšiť hlavne tenším dizajnom, podporou USB 3.0 a Retina displejom. Práve obrazovka s vysokým rozlíšením vyvolala medzi fanúšikmi značky Apple značný rozruch. Podľa najnovších informácii však Retina displej nemá byť len výhradou rady Pro a údajne sa má objaviť aj v prichádzajúcej generácie ultrabooku MacBook Air.

Zdroj ďalej tvrdí, že pri rade Air neprebehne žiadna výraznejšia dizajnová zmena a bude sa jednať o podobný prechod, ako medzi iPadom druhej a tretej generácie. Z toho vyplýva, že nová generácia bude obsahovať najnovší energeticky úspornejší procesor od spoločnosti Intel, s označením Ivy Bridge. Nové čipy sú postavené na 22-nm 3D architektúre a obsahujú aj výkonnejšie grafické procesory, ktoré podporujú rozlíšenie až 4K, čo je práve vlastnosť, umožňujúca bezproblémové použitie Retina displeju.

Otázkou však zostáva, ako si v Cupertine poradia s výdržou batérií, keďže vysoká hustota pixlov požaduje výkonné podsvietenie displeja, podobne ako pri novom iPade. Avšak ani toto nevyzerá ako vážny problém, pretože tretia generácia tabletu oproti svojmu predchodcovi obsahuje až o 70% kapacitnejšiu batériu, pri zachovaní takmer identickej hrúbky. Tým pádom by sa mohla podobná situácia zopakovať nie len pri rade Pro, ale aj Air.

Osobne si myslím, že použitie obrazoviek s vysokým rozlíšením sa zdá byť celkom reálne. Na druhej strane sa však bojím,  či takéto vylepšenie nenavýši cenu oboch OS X zariadení. Avšak vzhľadom na stratégiu spoločnosti Apple je to veľmi nepravdepodobné, keďže sme si mohli za posledné roky všimnúť, že sa snaží držať cenu svojich nových produktov na úrovni starších modelov.

mba_retina

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.