Zavřít reklamu

Slová serveru 9to5mac sa stali skutočnosťou a Apple dnes skutočne ukončil predaj iPadu 2. Na jeho miesto pritom znovu dosadil iPad 4. generácie, oficiálne známy aj ako iPad s Retina displejom. Apple Store pre Českú Republiku už stihol tento tablet zaradiť do svojej ponuky, pričom ho začal predávať za cenu 9 990,- Kč. Za túto cenu si môžu záujemci zakúpiť iPad s Retina displejom v 16GB verzii s podporou WiFi sietí. iPad s Retina displejom je k dispozícii v bielej a čiernej farebnej verzii.

Okrem WiFi verzie sa však do ponuky dostala aj verzia s podporou LTE sietí, ktorá sa pre zmenu predáva za 13 090,- Kč. Apple týmto krokom zo svojej ponuky definitívne vyradil posledný tablet s 30-pinovým konektorom a tak jediným iOS zariadením s 30-pinovým konektorom je už len iPhone 4s. Práve ten by sa mal prestať predávať v priebehu roku 2014, kedy Apple chystá predstaviť iPhone 6.

Samotný iPad 4. generácie sa môže tiež pochváliť prítomnosťou výkonného čipu Apple A6X, fotoaparátom iSight s rozlíšením 5 megapixelov a nakoniec 9.7-palcovým Retina displejom s rozlíšením 2048 × 1536 pixelov.

Dnes nejčtenější

.