Zavřít reklamu

Nejočekávanější novinkou u iPadu mini byl Retina displej, na jehož absenci si u první generace stěžovalo množství uživatelů. Apple dostál očekávání a představil nový iPad mini 2. generace s Retina displejem, který obohatil nejen o displej s vysokým rozlišením, ale také o procesor Apple A7 a s ním související koprocesor M7. Společnost Apple navíc zvolila u iPadu mini rozlišení, které nabízí i u klasického displeji, díky čemuž na 7,9″ vznikla hustota pixelů 326ppi, která odpovídá hustotě pixelů u iPhone.

Novináři, kteří se měli tu čest účastnit představení nových iPadů si mohli okamžitě po keynote nové produkty také vyzkoušet, pojďme se tedy podívat na první dojmy z iPadu mini.

overview_hero

Engadget
Není mnoho změn na vnější straně, ve skutečnosti je to jen jediná, kterou je Home Button tlačítko, jenž má mírně jiný vzhled a naznačuje, že iPad mini nemá Touch ID. Ale je tu jeden rozdíl, který doslova bije do očí, tím je Retina displej. Při srovnání s původním iPadem mini, který vyšel v loňském roce je to poměrně zásadní změna v hustotě displejů, díky které máme z iPadu mini mnohem větší dojem než u předchozí generace.

Cnet
I když iPad mini vypadá skvěle, vše je o jeho displeji. Vzhledem k tomu, že mini nabízí menší 7,9″ displej, vše vypadá ještě ostřejší než na iPadu Air. Abyste si mohli vychutnat nový displej s vyšší hustotou, musíte zaplatit víc než za loňský iPad mini. Navzdory tomu je nádherný a dovedu si představit, že nový prémiový iPad mini bude mnoha lidem stát za to.

apps_hero

Verge
Stejný 7,9″ displej má nyní čtyřnásobně větší počet displejů a rozlišní 2048×1536 pixelů, v důsledku čehož je text ostrý a čitelný. Stejně tak důležitý je i fakt, že iOS vypadá nyní mnohem lépe než na původním iPadu mini, který má nižší rozlišení. iOS 7 rovněž těží z nového 64-bitového procesoru A7, takže vše je nyní nejen hladší, ale také rychlejší.

TechCrunch
Retina displej s rozlišením 2048×1536 pixelů vypadá úžasně a pro každého kdo přechází z první generace iPadu mini to bude obrovská změna. iPad mini je sám o sobě o něco málo tlustější a těžší než jeho předchůdce, díky čemuž vydrží iPad mini i s Retina displejem stejně dlouho jako předchozí generace. Rozdíl ve váze a velikosti je však skutečně minimální a pocitově jej nemáte šanci poznat.

Dnes nejčtenější

.