Zavřít reklamu

Intel v pondělí ukázal světu novou řadu svých procesorů Ivy Bridge. Prozatím byla vydána jen řada procesorů určených pro desktopy, all-in-one počítače a high-endové laptopy. Ivy Bridge jsou prvními procesory Intelu, kterou jsou vyrobeny novou 22nm technologií. Díky tomuto jsou procesory mnohém méně energeticky náročnější než jejich 32nm předchůdci Sandy Bridge. Kromě nižší spotřeby jsou procesory i rychlejší, ale nejde o vyloženě rapidní nárůst. Nová řada procesorů se určitě objeví v updatovaných počítačích Mac. Jedinou otázkou je, kdy se nových řad jablečných počítačů dočkáme.

Jako prvním v řadě Mac počítačů, které se updatu dočkají bude pravděpodobně iMac. Současná generace byla představena loni v květnu a tak je pravděpodobné, že dojde k updatu v nejbližších týdnech. Nový iMac dostane nejspíše desktopové nízko-energetické i7 procesory, pro 27“ model by mohl být na přání dostupný i Core i7 Extreme Edition. Velkým otazníkem bude  GPU nových iMaců. Současná generace nabízí AMD Radeon HD 6750M, respektive 6770M a 6970M. Ivy Bridge disponují právě vestavěným GPU a tak je bohužel možné, že Apple tuto možnost využije a nejnižší modely iMaců budou využívat Intel Graphics HD 4000. Slovy Intelu, ale Graphics HD 4000 nabízí dvojnásobně vyšší grafický výkon než Intel Graphics HD 3000, kterou využívají 13“ MacBooky Pro.

Po iMacu by měl na řadu přijít Mac Mini, který je ve své současné podobě na trhu od loňského července. V MacBoocích Pro by se Ivy Bridge mohli objevit také, pokud je tedy Apple považuje za high-endové laptopy. Nicméně vzhledem ke spekulacím o představení 15“ MacBooku Air a výrazným změnám v celé řadě MacBooků, je možné, že Apple update svých laptopů bude muset odsunout, jelikož Intel zatím nepředstavil Ivy Bridge pro ultrabooky (spekuluje se, že by mohly být představeny v červnu).

*Zdroj: Mac World

Dnes nejčtenější

.