Zavřít reklamu

Platíte veliké účty za energie, jako je elektrika, plyn a voda? Bydlíte, či žijete ve dvou? Pak tu pro vás máme pár rad a tipů, jak ušetřit na těchto energiích a přitom si zpříjemnit život.

Voda

U vody bych vám tu mohl psát téměř to samé, co můžete vidět v každé reklamě na mycí prášek na nádobí. Já bych se však chtěl poohlídnout po zajímavějších řešení.

Koupání

Když už si napustíte vanu, proč se v ní rovnou nevykoupat ve dvou? Je to rozhodně úspornější, než aby si každý z vás napouštěl vanu sám, navíc není nic příjemnějšího, než když vám vaše partnerka může umýt záda ;)

Sprchování

Přibližně to samé se týká i sprchování, když máte velký sprchový kout, můžete se do něj vejít klidně oba dva. A určitě proteče méně vody, než když se budete sprchovat sami. Navíc konečně získáte někoho, kdo si s vámi zazpívá, a pokud nezpíváte, můžete si popovídat ;)

Plyn

Ohledně plynu a topení nastává trochu dilema. Vaše velké účty za plyn mohou být způsobeny nevhodnými okny nebo špatně umístěným nábytkem u topení.

Vypnutí topení

I toto (trošku radikální) řešení má své výhody. Přeci jen, když vypnete topení a partnerce bude zima, ke komu jinému se má přitulit než-li k vám? A až nastane ta pravá tuhá zima, můžete se přece schovat spolu pod peřinku a zde se zahřívat vzájemným třením. Jak je všeobecně známo, tření zvyšuje teplotu ;)

Krb

Není snad žádné úspornější řešení než krb. Pokud vlastníte baráček nebo větší byt, neměl by být problém s umístěním malého krbu na dříví. Není pak nad večery, kdy nejde proud a vy si můžete posedět u teploučkého krbu se sklenkou vína.

Elektrika

Zde je mnoho způsobů. Od úsporných žárovek až po mechanické zařízení poháněna vlastní silou.

Vypnutí Wi-fi

Dámy, pokud stále lákáte vaše muže, aby si šli už konečně lehnout a opustili svět internetu, není nic jednoduššího, než vypnout Wi-Fi modem. Tím ušetříte i cenou elektriku. Potom i ten nejvěrnější hráč WoW opustí svůj počítač a rád zavítá do vyhřáté postele ;)

Vypnutí všech zásuvek v domě

Díky jednoduchým spínačům, na kterých si nastavíte čas a dny, můžete automaticky vypínat všechny zásuvky v domě. Přeci jen, když kolem desáté večer najednou zhasnou všechny světa v domě, vaše vystrašená přítelkyně jistě velmi ráda uvítá vaši otevřenou náruč. Je jen na vás jak ji utišíte

Dnes nejčtenější

.