Zavřít reklamu

Uvažujete, že zajdete do kina se slečnou, ale nevíte pořádně na co? Napadají vás jen samé akční filmy a přestřelky, na které s vámi nechce jít? Máme tu pro vás pár tipů na filmy, které si oba užijete a společně se zasmějete.

Probudím se včera

Žánr: Komedie

Délka (min.): 120
Premiéra: 15/03/2012
Přístupnost: MP
Režisér: Miloslav Šmídmajer
Hrají:

Jiří Mádl, Filip Blažek, Eva Josefíková, Martina Válková, Viktor Preiss, Miroslav Táborský, Zlata Adamovská, Tomáš Matonoha, Ljuba Krbová, Filip Cíl

Země původu / Rok: CZ 2012

Komedie s originální zápletkou, v níž si věčně svobodný profesor češtiny Petr, díky třídnímu srazu uvědomí, že jediná dívka, kterou kdy miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance. Cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Jenže zahrávat si s minulostí není jen tak. Návraty nejsou nikdy snadné. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyhle zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku?

Film promítá Cinema city a multikino Cinestar

Můj týden s Marilyn

Žánr: Drama
Délka (min.): 99
Přístupnost: MP
Režisér: Simon Curtis
Hrají:

Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Judi Dench, Emma Watson, Dominic Cooper, Julia Ormond, Dougray Scott, Derek Jacobi, Zoë Wanamaker, Miranda Raison, Philip Jackson, Toby Jones, Michael Kitchen, Simon Russell Beale, Peter Wight

Země původu / Rok: USA 2012

Film Můj život s Marilyn Monroe nabízí neobvykle intimní pohled na hollywoodskou ikonu a její spontánní emotivní vztah s mladým mužem, který jí rozuměl víc než kdokoliv jiný. Začátkem léta 1956 vkročila americká herečka Marilyn Monroe poprvé na britskou půdu. Během svatební cesty s manželem Arthurem Millerem, známým americkým dramatikem, přijela Monroe do Anglie natáčet snímek Princ a tanečnice. To samé léto se třiadvacetiletý Colin Clark poprvé v životě zúčastnil filmového natáčení. Clark, čerstvý absolvent Oxfordu, měl ambice stát se filmovým režisérem, ale zatím se musel spokojit s drobnými produkčními pracemi. O čtyřicet let později sepsal ve formě deníku svoje zážitky z tohoto natáčení a knihu nazval: „Princ, showgirl a já“. Jenže jeden týden v jeho zápiscích chyběl. Teprve po několika letech Clark prozradil proč. V dalším pokračování životopisu s názvem „Můj týden s Marilyn“ popisuje skutečný příběh jednoho nezapomenutelného týdne, který strávil ve společnosti největší světové hvězdy…týdne s Marilyn.

Film promítá kino Cinema City 

Signál

Žánr: Drama | Komedie
Délka (min.): 115
Přístupnost: MP
Režisér: Tomáš Řehořek
Hrají:
Vojtěch Dyk, Kryštof Hádek, Bolek Polívka, Karel Roden, Kateřina Winterová, Jiří Menzel, Eva Josefíková
Země původu / Rok: CZ 2012

Poklidnou idylu rázovité vesničky, která je tak trochu odříznutá od světa, nečekaně rozčeří sympatičtí mladíci Kája (Kryštof Hádek) a Filos (Vojta Dyk). Přijeli prý proto, aby vyhledali nejlepší místo pro instalaci nového mobilního vysílače. Vidina zisku vzbudí v místních pochopitelné očekávání, zvláště když se dozvědí o zajímavé finanční odměně pro majitele pozemku, na kterém bude vysílač stát. Vesnice se rychle stává bitevním polem a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Je ovšem otázkou, zda Filos s Kájou budou schopni naplnit očekávání, do nich vkládaná. Možná totiž nejsou tím, za co se vydávají..

Film promítá Cinema citymultikino Cinestar

Navždy spolu

Žánr: Drama | Romantický
Délka (min.): 104
Premiéra: 29/03/2012
Přístupnost: MP
Režisér: Michael Sucsy
Hrají:

Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill, Scott Speedman, Wendy Crewson, Jessica Lange

Země původu / Rok: USA 2012

Paige (Rachel McAdams) a Leo (Channing Tatum) představují mladé novomanžele, kteří jsou do sebe až po uši zamilovaní a žijí spokojeným životem umělců v Chicagu. Jedné zimní noci se při vánici stanou účastníky dopravní nehody. Leo ji přečká bez úhony, ale úraz hlavy připraví Paige o veškeré vzpomínky na vztah s manželem. Když se probere z kómatu, je pro ni Leo cizí člověk. Leo se náhle ocitá v bolestné situaci člověka, který je nucen znovu zažehnout lásku, na kterou čekal celý život, a získat si srdce své manželky ještě jednou. Z Paige se po duševní stránce stala znovu mladá studentka práv, kterou byla před pěti lety, ještě než potkala Lea a vydala se po cestě umění. Zdánlivě během okamžiku přestala být ženou, kterou Leo znal, a kromě toho nepoznává nic ze svého současného života. Nedokáže pochopit, proč se odcizila svým rodičům (Jessica Lange a Sam Neill), postrádá svůj konzervativnější šatník a nechápe, proč by opustila univerzitu a slibnou kariéru právníka. A navíc se domnívá, že je stále zasnoubena do okouzlujícího podnikatele Jeremyho (Scott Speedman), který po ní stále touží, a Leo ji se svým méně konvenčním životním stylem hudebníka nepřitahuje a zdráhá se uvěřit, že se do někoho takového mohla zamilovat.

Zdroje: cinemacity.cz, cinestar.cz, youtube.com

Dnes nejčtenější

.