Zavřít reklamu

Apple by měl v nové generaci profesionálních počítačů Mac Pro využít procesory Intel Sandy Bridge E, též známé pod označením Intel Xeon E5. Tyto procesory jsou v distribuci již několik týdnů a očekává se, že je Apple využije právě do Mac Pro. Například DELL již představil první počítače, využívající právě Intel Xeon E5. Obecně se má za to, že Apple s aktualizací Mac Pro čekal právě na vydání těchto procesorů.

Výkonnostní testy těchto procesorů jsou zatím prozatím přísně tajeny, je však jasné, že oproti současným čipům v Mac Pro, dojde při využití Intel Xeon E5 k výrazném zlepšení výkonu. Rozdíl by měl být minimálně takový jako mezi generací MacBook Pro z roku 2010 a z roku 2011, kdy začal Apple využívat v MacBook Pro právě procesory s technologií Sandy Bridge.

Apple pravděpodobně využije Intel Xeon E5 – 2600, což jsou šesti a osmi jádrové čipy, které se očekávají ve vyšších modelech Mac Pro, využívajících dvojici procesorů. Pro nižší řadu Mac Pro s jedním fyzickým procesorem by pak měl být určen Intel Xeon E5 – 1600 s čtyřmi, respektive šesti jádry.

Apple by měl v případě nové generace Mac Pro opustit grafické čipy AMD a nasadit nejvyšší řady grafických karet od výrobce NVIDIA. Všechny tyto informace však závisí zejména na tom, zda se Apple skutečně rozhodne vydat další aktualizaci počítačů Mac Pro. Podle některých zdrojů totiž výsledky loňských prodejů Mac Pro Tima Cooka a jeho tým příliš neuspokojily a je otázkou, zda se nerozhodnou tyto počítače stáhnout z prodeje. Současný výkon počítačů MacBook Pro a zejména Mac Pro již drtivé většině uživatelů plně dostačuje a Mac Pro je tak ji opravdu pouze pro velmi specifické uživatele, kteří potřebují výkon přesně dle svých představ a využívají možnosti konfigurace Mac Pro pro vlastní potřebu.

mac-pro

*Zdroj: theinquirer.net

Dnes nejčtenější

.