Zavřít reklamu

Už dlhší čas sa špekuluje o tom, že spoločnosť Apple sa usiluje o výrobu televíznych prijímačov, založených pravdepodobne na systéme iOS. Všetko to boli  len hypotézy, ktoré sme v minulosti počuli napríklad aj ohľadom menšej a lacnejšej verzie iPhone, ktorá doteraz nie je na trhu a možno ani nikdy predstavená nebude. Avšak, dnes sa spoluzakladateľ Apple, Steve Wozniak, pre USA Today vyjadril, že spoločnosť z Cupertina skutočne takéto zariadenie plánuje, keďže sa chce presadiť v oblasti rodinnej zábavy, ktorá sa týka všetkých druhov tovaru, teda aj samotnej televízie.

Apple-iTV

 

Dokonca, aj nemenovaný zamestnanec spoločnosti Apple potvrdil, že naozaj pracujú na spomenutom produkte s uhlopriečkou obrazovky 42“ až 50“. Spomenuté sú tiež funkcie v podobe osobného asistenta Siri, Wi-Fi, podpora iOS aplikácií, AirPlay, iCloud a iTunes. Bohužiaľ technológia, z ktorej bude pozostávať obrazový panel spomenutá nebola, tým pádom môžeme len veriť, že bude postavená skôr na novšej a kvalitnejšej OLED technológii ako na staršej LCD.

Každopádne dúfam, že Apple to myslí s televízormi vážne. Pretože pri použití jeho technológii, sa bude jednať skutočne o kvalitný produkt, ktorý môže zmeniť celú súčasnú televíziu a urobiť podobný boom, ako všetky jeho doterajšie novinky. Taktiež dúfam, že to inžinieri s Cupertina nebudú preháňať s rozlíšením, nad akým pravdepodobne uvažujú pri nových MacBook Pro a iPad 3, veď sami uznajte, že na dnešný obsah úplne postačí Full HD rozlíšenie 1920 x 1080.

*Zdroj: usatoday.com

Dnes nejčtenější

.