Zavřít reklamu

Apple zahájil prodej filmů pomocí iTunes Store v České Republice. Filmy je možné kupovat stejně jako hudbu nebo aplikace, pomocí Apple ID. V nabídce jsou také HD filmy, ovšem pouze v rozlišení, které dokáže přehrát Apple TV, tedy v rozlišení 720p. Nabídka filmů se objevila také majitelům Apple TV 2. generace, což znamená, že může začít její prodej v ČR, kde se doposud oficiálně neprodává. Ceny filmů se pohybují do 13,99€. Filmy je možné buď zakoupit nebo pouze zapůjčit. O cenách si musí udělat každý vlastní názor. Například film Avatar se dá na DVD koupit podle zbozi.cz za cenu 344Kč, na iTunes Store si jej můžete zakoupit za cenu 325Kč včetně média, které můžete vzít kamkoli sebou a pustit si jej například u kamaráda a stylové krabičky. Dalším příkladem podivné ceny je například film The Matrix, který se v ČR dával zdarma snad i k popcornu v kině, ovšem iTunes Store jej stále nabízí za cenu 9,99€.

Vše v angličtině
Součástí iTunes Store Movies jsou i takzvané iTunes Extras, což jsou v podstatě doprovodné dokumenty k filmu, které většinou zastupuje film o filmu, vystřižené scény, hudba k filmu nebo další věci, jenž se obvykle nachází také na DVD. Zajímavé je, že se v sekci Movies vyskytují také hry na iOS zařízení, které jsou filmy inspirované. Při nákupu tak můžete okamžitě k filmu koupit také hru a například soundtrack, vše vám totiž iTunes pohodlně nabídne.

Filmy v iTunes Store jsou v původním znění nebo dabované do angličtiny a titulky nejsou k dispozici. Navíc film, který si pouze v iTunes Store zapůjčíte, není možné titulky doplnit. Bohužel seriály, na které se asi většina z nás těšila nejvíce, nejsou v ČR/SR stále dostupné, což je jistě velká škoda.

Půjčený film si můžete přehrát kolikrát chcete, ale pouze do 48 hodin
Zapůjčení filmu stojí 2,99€ a film je možné přehrát do 30 dní od jeho zakoupení. Poté co film spustíte, máte možnost jej přehrát kolikrát chcete, ovšem pouze do 48 hodin. Stejně tak pokud film pustíte a po minutě vypnete, musíte se na film dodívat nejpozději do 48 hodin od chvíle, kdy jste jej poprvé spustili. Film musíte spustit nejpozději do 30 dní od jeho zakoupení. Po 30 dnech, respektive 48 hodinách od spuštění přehrávání, se film vymaže z iTunes knihovny a je možné jej znovu zapůjčit nebo zakoupit, samozřejmě však za opětovný poplatek. Zapůjčený film si můžete přehrát na všech vašich zařízeních, tedy na iPhone, iPodu nebo Apple Tv. Film je však vždy pouze v jednom zařízení. Pokud si zapůjčený film přetáhnete například do iPhonu, z knihovny v počítači se automaticky odstraní. Z iPhonu je však možné film znovu vrátit do počítače. Takto je možné film přenášet neomezeně, vždy je však pouze v jednom zařízení. Ochrana filmu nefunguje v sávislosti na internetovém připojení, ale na vnitřním odpočítávání, které soubor s filmem zahrnuje. Pokud si nahrajete film do iPodu, který není připojen k internetu, film se stejně do 30 dní, respektive 48 hodin od prvního spuštění přehrávání vymaže.

movies

Dnes nejčtenější

.