Zavřít reklamu

Nová služba iCloud, kterou Apple spustil průběžně s vydáním mobilního operačního systému iOS 5 a desktopového systému Mac OS X 10.7.2 získala po pouhém týdnu ohromnou popularitu. V současné době používá iCloud již více než 20 milionů uživatelů. Je možné, že právě nově spuštěný iCloud bude tím, který v oblasti cloudových služeb prolomí ledy a zaslouží se o jejich větší rozšíření. 

Za masivním úspěchem iCloudu stojí jednak fakt, že je služba nabízena zcela zdarma (za poplatek si lze dokoupit větší kapacitu), ale také to, že ji Apple integruje přímo do operačního systému. Navíc vše probíhá zcela automaticky a uživatel se tak nemusí o nic starat. Stačí se jen připojit k internetu za pomoci wifi a uživatelská data jsou automaticky zálohována do iCloudu a následně i do dalších zařízení. Službu v současnosti podporují počítače Mac s operačním systémem Lion, z operačního systému OS X 10.6 Snow Leopard lze částečně využít webového klienta na adrese iCloud.com. Ta je však funkčně omezena a nelze prohlížet například zálohované fotografie. Dále službu podporují všechna zařízení, na kterých běží operační systém iOS 5 a také počítače s operačním systémem Windows Vista a Windows 7.

109954-steve-jobs-talks-about-the-icloud-service-at-the-apple-worldwide-devel-640x483

Uživatelé staršího OS X Snow Leopard ovšem nemusí smutnit. Apple pravděpodobně připravuje iCloud klienta i pro verzi 10.6, uvolněn by měla být společně s verzí 10.6.9, která by měla být zároveň posledním velkým updatem pro Snow Leoparda. Kdy (a zda vůbec) tuto verzi Apple uvolní zatím není jasné, iCloud pro Snow Leoparda by totiž mohl v současnosti snížit prodeje OS X Lion.

Dnes nejčtenější

.