Zavřít reklamu

Možná jste si v poslední době mohli povšimnout nápadné podobnosti počítačů ostatních výrobců k MacBooku Air. Jako první se objevil Samsung se svými počítači Series 9, který v některých oblastech, jako novější a rychlejší Intel procesor, podsvícená klávesnice, nejtenčí počítač Applu dokonce převyšoval. Na druhou stranu, základní model stál o 350$ více než 13‘ MacBook Air a výdrž baterie se Airu nemohla rovnat.

 

samsung-macbook-air

 

Jako další se objevil Dell se svým údajně nejtenčím 15‘ notebookem, který jak se nakonec ukázalo nebyl ani tenčí než 2,5 roku starý MacBook Pro 15.

 

dell-macbook-air

 

Jako prozatím poslední tu je Asus s modelem UX21, který jako by z oka vypadl 11‘ MacBooku Air. Je stejně velký a lehký, má stejně velký displej se stejným rozlišením a také disponuje velkým skleněným touchpadem. Asus není tenčí, ale poráží Air svým 1.7GHz Intel Core i5 procesorem (Air má Core 2 Duo), rozhraním USB 3.0 a nižší cenou. Asus se zatím nezmínil o baterii, ale standartní Core i5-2557M spotřebovává více energie, než nízkonapěťový čip v Airu. Ještě je třeba zmínit, že UX21 nemá uživatelsky vyměnitelnou baterii. Vzpomínáte, jak si odpůrci Applu stěžovali a vysmívali se?

 

asus-macbook-air

 

Má se tedy Apple důvod bát o své prvenství? Já osobně myslím, že takovýchto Air-zabijáků tu už bylo a všechny skončili v propadlišti dějin. Co myslíte vy?

Dnes nejčtenější

.