Zavřít reklamu

Když mi firemní Ježíšek v roce 2000 nadělil nejvyšší možný a také závěrečný model vůbec první generace přenosného počítače Apple iBook Graphite Special Edition (tzv. „záchodové prkénko“), tak ač v něm bylo na tu dobu vše nadčasové a moderní (DVD, USB, Ethernet, modem, FireWire, videovýstup PAL či NTSC !!! přes jack), tak dvě věci se daly dokoupit a model tak vytunit na maximum. Za prvé připadalo v úvahu rozšíření operační paměti díky jednomu volnému slotu a za druhé bylo možné snad poprvé v historii instalovat AirPort kartu (WiFi) pro bezdrátové připojení přenosného počítače na Apple Graphite Airport Base Station pro napojení na Ethernet lokální síť či veřejný internet díky analogovému modemu v této také bezdrátové stanici (ADSL u nás bylo v plenkách). O něm ale v samostatném článku.

Na následujících obrázcích připomínám vzhled poslední generace prvních iBooků s DV vstupy, kdy se dalo v terénu mobilně použít současně uváděné iMovie (viz. samostatný článek ZDE).

Tyto fotografie ukazují rozšiřující komponenty pro iBook – paměť 128 MB a original Apple AirPort kartu.

Na následujícím odkazu na video serveru YouTube můžete vidět instalaci obou rozšíření, kterou jsem si po více jak 10 letech zopakoval.

Poslední galerie ukazuje, že jsem nic nepokazil a že vše funguje. Na otiscích obrazovek pod systémem Mac 9.2.2 CZ můžete vidět, jak systém ukazoval před a po instalaci parametry mého iBooku G3 SE.

Dnes nejčtenější

.