Zavřít reklamu

system-preferencesJak jistě víte, Apple a Adobe to prostě k sobě nejde, ačkoli se Adobe snaží, jak chce Steve Jobs nechce ani slyšet o tom že by iPhone nebo iPad uměl někdy používat technologii Flash. Dokonce ani na MacBook Air není nainstalovaný v základu Flash Player. Většina z vás píše, že když spustí cokoliv s technologii Flash rozhučí se vám větráčky na MacBooku. Nyní Adobe přináší FlashPlayer 10.3 Beta spolu se softwarem Wallaby.Tato beta přenáší spoustu novinek a zase se Adobe snaží „zalíbit“ Applu. Mezi nejpozoruhodnější patří posílení ochrany osobních údajů a nastavení ovládacích prvků, které se integrují do System Preferences v Mac OS X spolu s prohlížečem v Preferences.

Jednou ze zmíněných funkcí je integrace s ovládacími prvky prohlížeče pro soukromí. Uživatelům se díky této funkci nabízí nyní jednodušší způsob nastavení ukládání informací o jejich prohlížení na internetu. Nastavení funguje stejně jako v prohlížeči nastavení cookies. Nový Flash Player integruje tuto funkci i do internetových prohlížečů tuto ochranu osobních údajů najdeme v Mozilla Firefox 4, Microsoft Internet Expoler 8 a vyšší (tato Beta FlashPlayeru vyšla i pro Windows) a taky budoucí zatím nevydaná verze Apple Safari a Google Chrome pro Max OS X.

Druhou funkcí je nativní implementace do ovládacích panelů. Celá tato funkce se snaží uživatelům zjednodušit nastavení ovládacích prvků, jako jsou nastavení soukromí, zabezpečení a ukládání nastavení. Mac OS X, Linux i Windows uživatelé mohou přistoupit do tohoto nastavení přes System Preferences v případě Macu nebo ovládacích panelů v případě Windows a Linuxu. Jedním z dalších vylepšení FlashPlayeru, které je jen pro uživatele Mac OS X je oznamovaní aktualizací a díky tomu byste měli mít vždy ihned k dispozici novou verzi Flash Playeru. Další tentokrát obecné vylepšení je měření akustické a video ozvěny a díky tomu bychom měli dostat naservírovanou ještě lepší kvalitu videa i zvuku.

Závěr
Tato beta verze přináší velmi zajímavé nové funkce a ty staré ještě o něco málo vylepšil. Je jen na vás zda si nainstalujete FlashPlayer a nebo nikoliv. Já osobně Flash nepoužívám a vidím budoucnost všech webů v HTML 5 a né v zastaralém Flashi, který je „náročný“ na hardware ale je jen na vás zda jej zkusíte. Za zkoušku nic nedáte a budete třeba mile překvapeni. A co vy? Máte nainstalovaný FlashPlayer?

  • Adobe Flash Player 10.3 Beta pro Mac OS X je dostupný zde.

Dnes nejčtenější

.