Zavřít reklamu

WunderlistZabúdate na svoje povinnosti? Máte ich toľko že si ich neviete zapamätať? Wunderlist vám stým pomôže! S Wunderlistom už na nič nezabudnete! Svoje povinnosti budete mať vždy so sebou vďaka synchronizácií medzi iPhonom a Macom/Windowsom! Všetky tieto perfektné funkcie môžete mať úplne zadarmo, stačí obetovať len pár minút času na inštaláciu a nastavenie synchronizácie! Aplikácia na iPhone vás ničím nesklame, pretože je kompletne prispôsobená  pre iOS 4.x (podpora Retina Display, multitaskingu)!

Aplikácia pre iPhone

Prvý dojem je jednoducho úžasný! Aplikácia má všetko, čo od aplikácie takéhoto typu môžete očakávať! Hneď na úvod vás zaujme svojou prehľadnosťou, jednoduchosťou ovládania a samozrejme jednoduchou synchronizáciou so serverom a následne s Macom! Je to niečo, čo vám ešte chýba?

Vzhľad aplikácie
Vzhľad je veľmi pekný. Upúta vás hneď už po prvom spustení. Upraviť si môžte pozadie za ikonami podľa vlastného vkusu. Na výber je z viacerých druhov, avšak použiť môžete len tie, ktoré nájdete v aplikácií. Celkovo je na výber z deviatich druhov pozadí. Škoda, že používateľ si nemôže vybrať vlastné pozadie, ktoré by sa páčilo jemu.

wunderlist_iphone
wunderlist_iphone

Ovládanie
Ovládanie je skutočne intuitívne. Všetko pochopíte už na prvý pohľad a nebudete potrebovať ani turtoriál, ktorý je podľa môjho názoru veľmi chabý. V aplikácií nájdete už vytvorený jeden List (s názvom Turtorials) so siedmimi Tasks, kde každá task vám o aplikácií niečo povie. Samozrejme to pochopíte aj bez toho, ale ten turtoriál skutočne stojí za …

Prispôsobenie aplikácie
V spodnej lište máte záložky, a to: Lists, Starred, Today, Overdue a More. Poradie týchto ikon si môžete jednoducho upraviť, alebo ich vymeniť za nejakú inakšiu, ktorú nájdete v More (tak ako to poznáme z aplikácie iPod v iPhone). Takto si jednoducho prispôsobíte aplikáciu podľa vlastného gusta, čo vám urýchli prácu s touto super aplikáciou.

wunderlist_iphone
wunderlist_iphone

Online synchronizácia
Jediné čo treba spraviť, je zaregistrovať sa. Trvá to len pár sekúnd. Stačí vložiť emailovú adresu a nové heslo, vybrať možnosť či chcete prijímať newsletter a kliknúť na zaregistrovať. Za pár minút vám príde mail s overením účtu. Teraz sa treba len prihlásiť do aplikácie, ktorú si nainštalujete do Macu (viac informácií nájdete ďalej v článku) a online synchronizácia je nastavená a pripravená na používanie!

Aplikácia pre Mac/Windows
(Pre získanie tejto aplikácie, či pre Mac alebo pre Windows, treba navštíviť webovú lokalitu 6wunderkinder. Link nájdete pod článkom, spolu s ostatnými linkmi.) Wunderlist pre Mac stiahnete za pár sekúnd, má len niečo okolo 5 MB. Aplikáciu jednoducho nainštalujete ako ste zvyknutý, pretiahnutím ikonky Wunderlistu do priečinku s aplikáciami. Následne vás aplikácia vyzve, aby ste sa prihlásili pomocou účtu, ktorý ste si pred chvíľou vytvorili. Týmto ste nastavili synchronizáciu s iPhonom. Teraz je aplikácia pripravená na používanie, a nič už nemusíte nastavovať.

Vzhľad aplikácie
Je veľmi podobný so vzhľadom aplikácie pre iPhone, takže si na nič nové nemusíte zvykať. Taktiež si môžete zmeniť pozadie v aplikácií, ale zas si môžete vybrať len z obrázkov, ktoré aplikácie obsahuje už od výrobcu. Na výber je z deviatich možností, takých istých ako v aplikácií pre iPhone. Keď už spravili skvelú synchronizáciu tasks, tak nemohli spraviť aj synchronizáciu pozadí? Nejde o nič, čo by nejak škodilo aplikácií alebo vadilo používaniu, ale túto možnosť by som privítal s nasledujúcim updatom.

wunderlist

Synchronizácia
Synchronizácia prebehne automaticky, hneď ako pridáte novú úlohu. Nová úloha sa ihneď objaví aj na iPhone. Synchronizácia funguje skvelo, nenarazil som počas používanie na žiadne problémy, všetko fungovalo tak ako malo, spoľahlivo.

2 prekvapenia na záver
Prvým prekvapení je, že aplikácia podporuje slovenský a český jazyk (aj keď aplikácia pre iPhone ho neobsahuje).
Druhým prekvapením je kvalita prekladu do slovenčiny, ktorá si myslím že je hrozná a bolo by na nej treba popracovať. Najviac ma zarazilo, keď som v hornej lište klikol na Účet. Hneď ako prvou možnosťou je “Pozi kamarátov”, čo malo pravdepodobne byť “Pozvi kamarátov”. Celkovo sa asi 2/3 aplikácie nachádzajú v slovenčine, a zostávajúca 1/3 v angličtine, aj keď to nieje nič hrozné čo by extra vadilo. Skôr je to len estetické vada.

wunderlist

Záver
Aplikáciu chválim, vývojári z  6wunderkinder odviedli skvelú prácu, aj keď mám pár výhrad, ktoré som spomenul v článku. Nejde o nič, čo by aplikáciu nejak znehodnocovalo. Aplikácia pre iPhone aj Mac je zadarmo (čomu sa čudujem :) ), čo ospravedlňuje tieto malé neduhy. Obe aplikácie vás zaujmú pekným vzhľadom, jednoduchým ovládaním a online synchronizáciou fungujúcou super spoľahlivo. Obe aplikácie vám môžem len a len odporučiť. Určite budete spokojný, a keď nie, tak vás to aj tak nestálo ani cent :D

Wunderlist si môžete zadarmo stiahnuť v Apple iTunes Store tu pre SR.
Wunderlist si môžete zadarmo stiahnuť v Apple iTunes Store tu pre ČR.

Wunderlist pre Mac/Windows si môžete zadarmo stiahnuť tu z oficiálnej stránky.

Dnes nejčtenější

.