Zavřít reklamu

appStoreApple před více než dvěma lety představil Apple iTunes App Store, tedy internetový obchod integrovaný v iTunes, na kterém můžete nakupovat aplikace a hry pro zařízení s operačním systémem iOS. Před sedmi dny představil Apple svůj další online obchod s názvem Apple Mac App Store. Apple považuje název svého App Store jako logický tah, který zní velmi dobře, navíc ať máte jakoukoli platformu, vždy stačí před slovní spojení App Store dodat pouze název dané platformy. To se ovšem nelíbí Microsoftu, který tvrdí, že na název App Store má právo každý na světě a již si stěžuje u patentového úřadu USA.

Microsoft považuje podle svých vlastních slov označení App Store, neboli obchod s aplikacemi, za obecný název, platný pro všechny služby tohoto typu. Snaží se použít proti Applu i vlastní slova jeho CEO Steva Jobse, který v jednom z interview prohlásil, že Amazon, Verizon a Vodafone ohlásili, že vytváří svoje vlastní obchody s aplikacemi („app stores“) pro Android. Zástupci Microsoftu jsou dále přesvědčeni, že tento termín je uživateli, médii i obchodníky obecně používán pro on-line službu, která nabízí softwarové aplikace. Proto by ji neměl Apple mít dovoleno používat jen pro vlastní řešení, ale toto označení by mělo být k dispozici i pro konkurenci. Microsoft provozuje vlastní online obchod s aplikacemi pro Windows Phone 7, který nese označení Marketplace a v současné době obsahuje přes 7000 aplikací ke stažení.

app-store-cracked

Apple iTunes App Store nabízí v současné době více jak 325 000 aplikací a her, pro mobilní platformu iOS, Apple Mac App Store nabízí v současné době přes tisíc aplikací na platformu Mac OS X. Uvidíme, zda bude mít i po stížnostech microsoftu Apple stále patent na název App Store, používaný u svých online obchodů s aplikacemi a hrami. Otázkou zůstává, proč se Microsoftu název na patent znelíbil až nyní, když jej Apple vlastní od roku 2008……

Microsoft_apple

Dnes nejčtenější

.