Zavřít reklamu

Socialite Sociálne služby sú v dnešnej dobe dominantným artiklom internetu a  asi každý z nás     nejakú aj využíva. Každá služba má svoje vlastné  webové rozhranie ktoré ale nemusí     vyhovovať každému a preto  existujú programy ktoré nám majú sociálne služby preniesť priamo do  nášho Maca. A preto keď som si zaobstaral prvého Maca tak    Socialite (vtedy sa volala ešte Eventbox) bola moja prvá zakúpená  aplikácia.

Hlavným  dôvodom prečo som sa rozhodol pre Socialite a čo  je jej nesporná výhoda aj v dnešnej    dobe oproti konkurencii je  riešenie “all in one”. Teda podpora Facebooku, Twitteru,  Google  readeru ako aj služieb Flickr, Digg a RSS na jednom mieste. Aplikácia  používa štandarné Mac OS X rozhranie a aj priemerný užívateľ  nebude mať problémy s jej ovládaním. Jej používaním získate na  sociálne služby úplne iný pohľad a jej  každodenné používanie si  zamilujete.

Screen shot 2010-04-22 at 8
Screen shot 2010-04-22 at 8

Facebook

V ľavej časti programu sú zobrazené všetky prihlásené služby. V spodnej je priestor na písanie a odosielanie vašich správ. Autentifikácia vášho Facebook účtu prebieha v samotnej aplikácii a netreba prepojenie s FB nikne inde na webe nastavovať. Podporované sú FB statusy s možnosťou konverzácie s priateľmi. Taktiež pokliaľ vy alebo váš kamarát nahrá na FB novú fotku tak vy o žiadnu neprídete tak ako na webe keď vám “nástenku” zahltia “farmári” so svojimi kačičkami a každú novú fotku budete mať uloženú v aplikácii. V aktuálnej verzii 1.1 (1189) pribudla podpora FB “links” a “pages”. Na FB môžete posielať svoje statusy ale priamy upload fotiek nie je možný. Iba pomocou služby twitpic/yfrog a následne pošlete na FB link na fotku.

Twitter

Prepojenie programu s Twitterom je taktiež bezproblémové a behom pár minút môžete tweetovat svoje skúsenosti s vašou novou aplikáciou. :) Tweety su radené chronologicky od najnovších s označovaním už prečitaných správ. Mentions, Messages, Favorites a Retweets sú rozdelené do samostatných adresárov. Na každý tweet máte možnosť jedným klikom reagovať či už cez reply, retweet alebo DM.

Tweety si môžete flagovať alebo pridať medzi Favorites. Linky z tweetov sa otvárajú v preddefinovanom webovom prehliadači okrem fotiek z twitpic/yfrog a pod., tie dokáže zobraziť Socialite vo svojom okne. Možné je tiež vyhľadávanie či už userov alebo akýchkoľvek iných vami určených výrazov alebo sledovanie tweet listov ktorých odber máte nastavený. Nahrávanie obrázkov je štandardné na služby typu twitpic/yfrog. Tiež môžeme aj pomocou klávesových skratiek používať služby ako “Shorten url” a “Shrink”.

Screen shot 2010-04-22 at 8
Screen shot 2010-04-22 at 8

Google reader

Asi nejlepšie riešenie na odber RSS správ ponúka Google a preto ho mnoho vývojárov implementuje do svojich programov. Výmimkou nie je ani Socialite a musím povedať že v novej verzii podporu Googlu readeru posunuly autori o dosť dalej. Označovanie prečítaných správ a možnosť odoslať RSS správu na twitter je doplnený náhľadom v spodnom okne na danú správu.

Flickr a Digg

Tieto služby nie sú podporované až v takej miere ako skôr spomínané a vývojári by mohli na nich viac zapracovať. Konkrétne s Flickerom som mal dlhodobo problém že pri každom spustení Socialite vyžadoval autorizáciu. Dúfam že to už autori v novej verzii napravili.

Možno nemáte radi aplikácie typu “all in one” a na každú službu používate radšej jednoúčelovú aplikáciu ale pokiaľ máte radi vo veciach poriadok, radi pracujete v systéme MAC OS X a nebojíte sa nových vecí tak rozhodne vyskúšajte tento skvelý počin firmy Realmacsoftware ktorý rozhodne stojí za povšimnutie. Cena 15,86€ nie je vysoká a autori  neustále pracujú na jej vylepšovaní. Neoľutujete. ;)

Socialite v1.1 si môžete stiahnuť tu: Socialite

Jan Caran

twitter.com/jcaran


Screen shot 2010-04-22 at 8





Dnes nejčtenější

.