Zavřít reklamu

shopy

Při brouzdání po internetu jsem narazil na velmi povedenou prezentaci od Distimo, kterou předváděli na Mobile World Congress 2010. Srovnávají prodeje, ceny, úspěchy a tak dále,  jednotlivých obchodů s aplikacemi pro mobilní telefony. Test je zaměřen na firmy Apple, RIM, Nokia, Anroid, Palm a Windows. Úspěchy obchodů

Jako největší obchod(co se do počtu aplikací týče) vede s obrovským náskokem firma Apple, druhý je Anroid. Navíc pro iPhone OS je mnohonásobně víc aplikací než na všechny zmíněné platformy dohromady.

velikost

Průměrná cena za placené aplikace je dost rozdílná. Zatím, co aplikace u BlackBerry stojí v průměru(8.26 dolarů), tak u Palmu je to pouze(2.53 dolarů). Druhý nejdražší je Windows market (6.99 dolarů). Obchody Apple, Anroid a Nokia jsou dosti vyrovnané.

cenyprum

Na poli aplikací zdarma kraluje Anroid, přesný opak je Nokia, která si ráda nechá zaplatit. Ostatní výrobci jsou celkem vyrovnaní v pár procentech, ale ne vše zdarma je vždy kvalitní.

freaplikace

Průzkum měřený mezi prosincem 2009 a lednem 2010 ukazuje na počet nových aplikací. Zde podle očekávání zase kraluje iPhone OS s drtivým náskokem nad druhým Anroid, ale musím podotknout, že trh pro Android je nejrychleji rostoucí.

storenewaplik

Firma dále srovnává ceny stejných aplikací na různých platformách. Například cena tetrisu pro iPhone OS je 4.99dolarů, pro Windows činí 6.99dolarů, ale cena oblíbeného mesengeru IM+ for skype je u Apple 4.99dolarů a pro BlackBerry 29.99dolarů. Na těchto cenách je dobře vidět, že velká konkurence aplikací pro iPhone OS sráží ceny docela nízko a s toho nejvíce profituje zákazník.

Dnes nejčtenější

.