Zavřít reklamu

AKGTři legendární značky, jejichž produkty provázejí lidstvo krátce, ale intenzivně, nebo desítky let výrobků a jejich vylepšených verzí. Milióny spokojených klientů jsou pro tyto značky naprosto samozřejmé. Pojďme si je představit AKG. Akustische und Kino-Geräte je originální název rakouské společnosti, která se specializuje na výrobu sluchátek. Zaštitují se kvalitou a perfektním přenosem zvuku, jejich výrobky potěší jak příležitostné posluchače, tak opravdové milovníky dokonalého zvuku.

Společnost vznikla v roce 1947 ve Vídni a u jejího založení stál fyzik Rudolf Görike a inženýr Ernst Pless. Původním záměrem byla výroba technického příslušenství do kin, jako jsou reproduktory a projektory. Brzy se ale na trh dostaly takové produkty jako klaksony do aut, telefony, které máme u dveří, sluchátka a polštářové reproduktory. Značka AKG se proslavila po celém světě v momentě, kdy se v roce 1953 na trhu objevil mikrofon D12. Nakonec i u něj došlo k postupnému vylepšování.

AKG K240

V 90. letech 20. století spadla společnost AKG pod Harman International Indrustries, jejíž divizí je i zmíněný Harman/Kardon. Následně vznikly dceřiné odnože, například v Německu a ve Spojených státech. Už na počátku 90. let se ale stalo něco mnohem zajímavějšího – produkty společnosti AKG byly vyslány do vesmíru. Došlo k tomu v rámci projektu Audimir, kdy byly produkty součástí simulace uzavřeného prostoru v otevřeném vesmíru.

AKG K240 SDF

Značka AKG byla v roce 2010 oceněna cenou Grammy v oblasti nahrávání a neuniklo jí ani ocenění EISA Awards v sezóně 2014-15, kdy její sluchátka K845BT byla označena za produkt této sezóny v kategorii sluchátek.

AKG K845BT
*EISA Awards je velmi prestižní cena, jde vlastně o takového Oscara mezi elektronickými produkty.

Sluchátka značky AKG si velmi oblíbila mnohá veřejnoprávní i soukromá rádia (například Český rozhlas) i známí hudebníci. Vidět jsme je mohli například v klipu We Are the World nebo v remaku Vianoce sú zas, který na světlo světa vyplul minulý rok pod taktovkou Rádia Expres a umělců Ega a Roberta Buriana Společnost AKG spolupracovala s některými hudebními velikány, například s americkým hudebníkem Quincy Jonesem – ten ladil celou svou řadu sluchátek. Když se nad tím tak zamyslíme, společnosti Harman/Kardon, JBL a AKG jsou každoročně největšími kandidáty na Oscary v kategorii zvuk, zvuk a zvuk…

Legendy nemívají jednoduchý život a absolvují nejednu složitou situaci. Pokud ale společnost svou práci odvádí pečlivě, spokojení klienti se mohou často postarat o to, aby společnost takřka vstala z popela a pokračovala ve své činnosti dál. Vyzkoušejte některá jejich zařízení a přesvědčte se o tom sami!

AKG Quincy Jones

Dnes nejčtenější

.