Zavřít reklamu

tim_cookV dopise napsaném pro Bloomberg Buisnessweek  CEO společnosti Apple Tim Cook veřejně oznámil, že je homosexuálně orientovaný. „Jsem hrdý na to, že jsem gay a svou orientaci považuji za jeden z největších darů, který mi Bůh dal.“ prohlásil v otevřeném příspěvku veřejnosti. Sám Tim Cook se o svém soukromí nikdy příliš nezmiňoval. Nepopíral, ale ani nepotvrzoval některé spelukace ohledně jeho sexuality. Nyní se však rozhodl veřejně přiznat z toho důvodu, aby inspiroval ostatní, kteří jsou například kvůli své orientaci nebo rase zavrhováni ostatními a chce tak podpořit rovnost všech. „Pokud tedy zpráva o tom, že je šéf Applu homosexuál někomu pomůže ve vnitřním boji o svou identitu, poskytne komfort někomu, kdo si připadá osamělý nebo inspiruje lidi k tomu, aby trvali na rovnoprávnosti, pak to stojí za obětování mého soukromí.“ uvedl Cook.

Mnoho kolegů v Applu samozřejmě o Cookově homosexualitě vědělo již dříve, tudíž pro ně dnešní oznámení nebylo nijak šokující. Šéf Applu v prohlášení zmínil, že ostatní kolegové nepřidávali tomuto faktu žádnou váhou a brali ho takového, jaký je. Homosexualita mu pak pomáhá být více objektivní, empatický a kreativní, což vede k úspěchům a také k tomu být lepší CEO společnosti Apple. Již v minulosti vyjadřoval Tim Cook podporu sexuality. V  loňském roce podpořil zákon zakazující diskriminaci na základě pohlaví či sexuální orientace, a také v letošním roce se svými zaměstnanci navštívil červnový pochod homosexuálů v San Francisku.

Podle názoru naší redakce není osoba definována svou sexualitou, rasou nebo pohlavím, ale především svými činy a názory. Respektujeme ho jako osobu zodpovědnou za vedení jedné z největších firem na světě. Doufáme, že i naši čtenáři budou k vyjádření, které Tim Cook pronesl shovívaví a benevolentní.

BrUQ2b4CUAARdPf

Dnes nejčtenější

.