Zavřít reklamu

Jen několik málo hodin poté, co jsme zveřejnili článek s informací, že Apple začal prodávat Mac Pro, je tento počítač vyprodaný. Společnost Apple sice splnila to co dříve slíbila, tedy, že se Mac Pro dočkáme již v letošním roce, to se však nakonec týká jen pár vyvolených, kteří si stihli počítač koupit do pár hodin od zahájení prodeje a navíc pouze v USA. V ČR s na online obchodě Apple.cz počítač vůbec nedostal do prodeje a tak již v noci svítil u Mac Pro nápis, že bude dodán až v Lednu, namísto slibovaného letošního roku. V USA byla pak doba odeslání 30. 12. 2013 s tím, že první jedinci by mohli mít svůj počítač již 31. 12. 2013.

Nyní je již na Apple.com u Mac Pro uvedeno datum odeslání objednávek Februar 2014, což u nás znamená únor 2014. Bohužel se skutečně posunulo i datum v ČR a tak již neplatí leden z dnešního rána, ale dodání můžeme očekávat až v únoru. Ti co si stihli počítač objednat během zhruba sedmi hodin, kdy bylo u objednávky datum dodání v lednu, respektive 31. 12. 2013 v USA, jej obdrží s dáme, které Apple slíbil. Ti co však objednají až nyní, si již počkají na svůj počítač dva měsíce.

Lze navíc jen velmi těžko předpokládat, že by Apple dokázal prodat takto specifického produktu stovky nebo desítky tisíc během několika málo hodin a tak je spíše pravděpodobné, že výroba v USA nepřináší takové ovoce, jak všichni očekávali. Jak se ukazuje tak nový počítač Mac Pro, který je kompletně vyráběn v USA, je prozatím produktem s nejdelší čekací dobou od jeho ohlášení po odeslání. Musíme totiž pamatovat na fakt, že Apple představil Mac Pro již 10. 6. 2013 na WWDC a pokud do ČR dorazí první kusy až v únoru, znamená to, že od ohlášení produktu do chvíle jeho dodání na český trh uplyne osm měsíců. Což je doba za kterou se již dočkáte například na míru vyrobeného Bentley nebo Roll Royce.

mac_pro_apple

Dnes nejčtenější

.