Zavřít reklamu

Apple přestal kvůli nařízení Evropské Unie prodávat v celé EU svůj profesionální počítač Mac Pro již na začátku března. Veškeré informace o tomto nařízení najdete v článku Apple přestává 1. března 2013 prodávat Mac Pro ve všech zemích Evropské unie, za vše může nařízení EU! Nyní se server MacDailyNews ozval s odkazem na svůj zdroj, který uvádí, že následovník počítače Mac Pro bude představen v několika příštích měsících, s největší pravděpodobností pak již do konce tohoto měsíce.

MacDailyNews není server, který by měl ve zvyku na sebe podobným prohlášením upozorňovat a pokud to již udělal v minulosti, většinou se jeho slova vyplnila. Tentokrát zdroj uvádí: „Apple představí nástupce Mac Pro již tento měsíc nebo v nejbližších dvou měsících. Zatím však nevíme nic o tom, zda to bude opět verze mini-tower, tak jak doposud nebo Apple zcela změní linii tohoto počítače a nabídne například upravený iMac nebo něco podobného. Pokud se nový Mac Pro nepředstaví tento měsíc, pak to bude v květnu nebo červnu.“

Je zajímavé, že se o tomto počítači mluví jako o nástupci Mac Pro, nikoli jako o nové generaci Mac Pro. Apple přitom nemusel Mac Pro přiliš upravovat, aby dosáhl na splnění směrnice EU a mohl počítač opět prodávat ve všech zemích na světě, tedy včetně těch, které jsou součástí EU. Je tedy možné, že se dočkáme opravdu zcela nové řady profesionálních stolních počítačů Mac, která bude sice nástupcem Mac Pro, ale nebude jej přímo následovat a změní se nejen hardwarové vlastností, ale také celý koncept.

mac-pro

*Zdroj: macdailynews.com

Dnes nejčtenější

.