Zavřít reklamu

Přestože jsou zlaté časy Snapchatu již dávno pryč, jelikož naprostou většinu jeho funkcí okopíroval Instagram a Facebook s Messengerem, rozhodně se nejedná o mrtvou platformu. Společnost Snap, která Snapchat provozuje, totiž oznámila včera své finanční výsledky za druhé čtvrtletí letošního roku a ty jsou více než dobré. 

Snap se svůj Snapchat snaží vrátit na výsluní, co jí síly stačí. Poměrně často proto přidává do aplikace zajímavé novinky, které mají její využívání ozvláštnit. I díky tomu se tak může těšit denně 203 milionům aktivních uživatelů, což je o více než 10 milionů uživatelů více, než předpovídali ve druhém čtvrtletí analytici. Co se pak týče finanční stránky, Snapu se podařilo v uplynulém čtvrtletí dosáhnout výnosů ve výši 388 milionů dolarů. Prognózy však byly “jen” 358,5 milionů dolarů.

Co bude dál?

Přestože je konkurence Snapchatu velmi silná, ten rozhodně neztrácí chuť v přinášení inovativních prvků do své aplikace. Podle šéfa Snapu bude společnost pokračovat především v investicích do rozšířené reality, jejichž výsledky by se měly promítat právě v aplikaci například ve formě propracovaných filtrů. Kromě běžných uživatelů se ale chce Snapchat zaměřit i na tvůrce obsahu pro Snapchat a partnery, se kterými chce na tvorbě AR obsahu spolupracovat právě formou nových možností, které jim nabídne. Díky tomu se tak pro ně stane Snapchat atraktivnějším než kdy dříve. 

Jak už bylo zmíněno výše, Snapchat se těšit před několika lety obrovské popularitě, o kterou jej však postupem času připravil Facebook s Instagramem a Messengerem, jelikož jeho funkce okopíroval. Tento krok sice nesli uživatelé Snapchatu zprvu nelibě, nakonec si však na nové funkce zvykli a začali je využívat spíše na jiných platformách než Snapchatu. Ten se ale zuby nehty úplné smrti brání a jak je vidět, jde mu to více než dobře. A kdo ví, třeba se mu nakonec podaří konkurenci přetlačit. 

Dnes nejčtenější

.