Zavřít reklamu

here logoVývojáři, kteří stojí za bezplatnou mapovou a navigační aplikací Here, se odhodlali k zajímavému kroku. Během příštího týdne ukončí podporu pro telefony s operačním systémem Windows Phone a v létě pak ukončí podporu oblíbené aplikace úplně.

Z Windows Storu by aplikace měla zmizet v úterý 29. března, poté již nebude možné jí stáhnout. Pokud se někteří z vás teď radují, že si jí budou moci stáhnout ještě předtím, než ukončí podporu, tak se přestaňte radovat, protože máme pro vás špatnou zprávu. Ti z vás, co mají na svých telefonech Windows 10, nebude po 30. červnu aplikace fungovat.

Aplikace bude fungovat pouze na starší verzi Windows Phone 8, ale mapové podklady již nebudou aktualizovány. Na Windows 8 totiž nelze aplikaci vypnout, protože je integrována přímo v systému.

“Mapovou aplikaci jsme vyvíjeli asi posledních deset let, od doby, kdy přišly na trh chytré telefony s GPS. Ale jak se trh vyvíjí, musíme s ním držet krok, proto ukončujeme podporu pro Windows Phone,” uvedl Pino Bonetti z Here na oficiálních stránkách aplikace.

Bonetti narážel na to, že Windows Phone se netěší takové popularitě, jako Android nebo iOS. Na Android i iOS bude aplikace vycházet i nadále. Pokud používáte Windows Phone a tuto aplikaci, nemusíte se strachovat, k dispozici je několik dalších bezplatných mapových aplikací.

Za aplikací Here stála několik let finská společnost Nokia. Loni však aplikaci koupili německé automobilky 2.5 miliardy eur (67.8 miliardy Kč).

Nokia-Releases-HERE-Maps-App-for-iPhones

*Zdroj:novinky.cz

Dnes nejčtenější

.