Zavřít reklamu

nokia-here-logoFínska spoločnosť Nokia nemá v posledných rokoch zrovna na ružiach ustlané. Po tom, čo jej mobilnú divíziu pred časom odkúpil Microsoft, sa niekdajší svetový mobilný líder rozhodol znovu postaviť na nohy, čoho dôkazom má byť nový tablet od tejto spoločnosti. Ale aj po plánovanom znovuzrodení je Nokia stále vo výraznej finančnej strate a preto jej novovzniknuté predstavenstvo plánuje urobiť veľmi razantný a zároveň odvážny krok.

Nokia Here sú jedny z najpopulárnejších máp pre mobilné zariadenia, aké sú v súčasnosti na trhu. Jedná sa o jeden z najväčších finančných ťahúňov, akým v momentálnom stave Nokia disponuje. Avšak ako sa zdá, značka Here za posledných 7 rokov výrazne klesla na cene, čo môže prameniť v tom, že Nokia za tento čas prišla o svoje dominantné postavenie na trhu. Práve pre pokles ceny značky Here vraj predstavenstvo fínskej spoločnosti intezívne uvažuje o tom, že by Nokia predala svoje mapy inej spoločnosti.

Financie, ktoré by Nokia takýmto predajom získala, by mali poslúžiť na „prebudenie“ odvetvia Nokia Networks. Odhadovaná cena mapových podkladov Here sa pritom pohybuje na hranici 2,1 miliardy dolárov, zatiaľ čo v roku 2008 bola ich hodnota pri kúpe Nokiou približne 8,1 miliardy dolárov. Pripomeňme si, že tieto mapové podklady sú v súčasnosti dostupné na všetkých troch najrozšírenejších mobilných platformách, menovite iOS, Android a samozrejme Windows Phone.

Nokia-Here-Maps-Lumia

*Zdroj: neowin.net

Dnes nejčtenější

.