Zavřít reklamu

intel_icon

Apple aktuálně ve všech svých nových MacBoocích používá velice rychlé PCIe SSD disky. Ty zároveň podporují řadič NVM Express. Server MacWorld konstatoval, že MacBooky by měly dostat nejnovější SSD čip, který je kompatibilní s NVMe – konkrétně se jedná o čip Optane. Některé Windows notebooky také používají technologii NVMe, ale většina výrobců stále spoléhá na starší a pomalejší rozhraní SATA. Optane je nový typ SSD paměti, která je založená na 3D Xpoint, což je technologie vyvinutá společností Intel a Micron. Disk může být díky technologii 1000krát rychlejší a odolnější než klasické flash paměti.

Optane společně s NVMe vytvoří velice vysokou rychlost ukládání protokolu. Čip Optane je samozřejmě také kompatibilní s procesory Skylake, které chce Apple použít ve své chystané generaci MacBooků. Nová technologie umožňuje dostat rychlost SSD disku ještě blíže k rychlosti paměti RAM.

Apple je jedním z prvních výrobců, který chce vždy mít ve svých počítačích nejnovější technologii. Proto je téměř jasné, že Apple tuto technologii použije a disky v Macu budou ještě rychlejší.

SSD MacBook

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.