Zavřít reklamu

Poté, co Apple v posledních měsících opustilo hned několik velezkušených zaměstnanců z nejrůznějších pozic, hlásí kalifornský gigant další ztrátu. Jeho řady totiž opouští Jeff Alves, zkušený inženýr zastávající v posledních letech pozici ředitele hardwarového inženýrství Applu. 

Jeff nastoupil do Applu v roce 2013 s tím, že se z něj prakticky okamžitě stal velmi důležitý člen jeho týmu. Vedl totiž například vývoj nabíjecího systému pro Apple Watch, kterého se hodinky drží doposud. Jeff je rovněž podepsán pod řadou patentů Applu, přičemž několik z nich je spojeno s Apple Car, jehož vývoj měl být relativně nedávno zrušen. A možná právě odtud nyní „vane vítr“. Alves totiž přešel z Applu do automobilky Rivian, o které je v poslední době hodně slyšet kvůli elektrovozům, které jsou svými technickými specifikacemi i cenou velmi zajímavé. 

r2_reservation_poster

V Rivianu má Jeff zprvu působit jako jeden z členů týmu pro vývoj baterií pro elektromobily, nicméně vzhledem k jeho letitým zkušenostem z Applu se dá očekávat, že jej využije automobilka podstatně více. Poměrně zajímavé je pak to, že se Jeff v Rivianu setká se solidním zástupem dalších „ex-Applustů“. Ve společnosti totiž již pracuje například Jonas Reinek, DJ Novotney a pár dalších dřívějších zaměstnanců Applu. 

Dnes nejčtenější

.