Zavřít reklamu

Jak jsme již psali dříve, nedávno představený operační systém watchOS 11 přináší na Apple Watch nové funkce zaměřené na fitness a zdraví. Aktualizace však přichází i s dalšími vítanými změnami, jako je například přidání Živých aktivit. Ty byly poprvé představeny s iOS 16 a nyní s watchOS 11 dorazí i na Apple Watch.

Živé aktivity na Apple Watch s watchOS 11

Díky Živým aktivitám mohou vybrané aplikace zobrazovat informace v reálném čase přímo na uzamčené obrazovce nebo na Dynamic Island (na iPhone 14 Pro a Pro Max). „Pro aplikace s častými aktualizacemi obsahu a stavu, které jdou nad rámec stávajícího systému push notifikací, mohou být Živé aktivity flexibilnějším způsobem, jak lidi informovat o živých událostech, aktivitách nebo úkolech,“ popisuje společnost Apple tuto funkci.

S uvedením operačního systému watchOS 11 přináší Apple Živé aktivity na Apple Watch chytře, a to proto, že hodinky zrcadlí Živé aktivity z iPhonu. Proces probíhá automaticky, pokud na iPhonu spárovaném s hodinkami běží nějaká Živá aktivita. To je skvělá zpráva, protože ne každá aplikace pro iOS má svou verzi pro watchOS. Na Apple Watch se Živé aktivity zobrazují v Chytrém zobrazení, které se zobrazí otočením digitální korunky nahoru. Systém vám však automaticky zobrazí Chytré zobrazení s Živou aktivitou nahoře, když dojde k nové aktualizaci stavu. Pro vývojáře, kteří chtějí tuto funkci více využít, poskytuje Apple v rámci watchOS 11 API pro přizpůsobení Živých aktivit specifickému vzhledu a stylu pro Apple Watch. Operační systém WatchOS 11 bude pro veřejnost k dispozici na podzim. Beta verze pro vývojáře je již k dispozici, zatímco veřejná beta bude vydána příští měsíc. Aktualizace vyžaduje Apple Watch Series 6 nebo novější.

Dnes nejčtenější

.