Zavřít reklamu

Živé aktivity je funkce pro uzamčenou obrazovku iPhonu, která vás informuje o dění v reálném čase. Pokud vás zajímá, jak funguje, které aplikace podporují Živé aktivity a jak se liší od widgetů na zamykací obrazovce, je tento průvodce určen právě vám. Podporu Živých aktivit nabízí celá řada aplikací od sportovních až po zpravodajské.

Společnost Apple uvádí, že Živé aktivity jsou funkcí, která uživatelům pomáhá mít přehled o věcech, které se dějí v reálném čase, například o sportovním zápase, tréninku, sdílení jízdy nebo objednávce dodávky jídla, přímo na uzamčené obrazovce iPhonu. Kvůli zjištění příslušných informací tedy nemusíte odemykat vaše zařízení a spouštět danou aplikaci.

Jak na iPhonu používat Živé aktivity

Funkce Živé aktivity je k dispozici na všech iPhonech s operačním systémem iOS 16.1 a novějším. Pokud chcete na iPhonu sledovat Živé aktivity, postupujte podle následujícího návodu.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Face ID a kód.
  • Zadejte kód.
  • Zamiřte do sekce Povolit přístup při uzamčení
  • Aktivujte položku Aktivity živě.

Fungování Živých aktivit závisí na aplikaci a přidělených oprávněních. U některých aplikací stačí zahájit pohybovou aktivitu nebo objednat jídlo, a příslušný panel s danou živou aktivitou se automaticky objeví na uzamčené obrazovce vašeho iPhonu, v jiných případech musíte sledování aktivovat ručně přímo v dané aplikaci.

Dnes nejčtenější

.