Zavřít reklamu

Kdy vyjde iOS 18 je jedna z nejžhavějších otázek ve fanouškovské komunitě Applu posledních dnů a týdnů. Pojďme si na ní tedy v rychlosti před začátkem úvodní Keynote WWDC odpovědět a udělat si tak jasno v tom, co nás vlastně v následujících minutách, dnech a měsících (ne)čeká. 

Kdy vyjde iOS 18

Odpověď na otázku, kdy vyjde iOS 18, nám dá bohužel Apple až v září při představení iPhonů 16 (Pro). Obecně ale platí, že jej vydává zhruba tři až pět dní před jejich oficiálním startem prodejů a zároveň, že prodeje spouští v předposlední či poslední pátek v září. Letos tyto pátky vychází na 20., respektive 27. září. Vydání veřejné verze iOS 18 bychom proto očekávali buď v týdnu od 16. září, nebo v týdnu od 23. září. 

Co se pak týče beta verzí, zde je situace o něco veselejší. Vývojářskou betu iOS 18 a dalších OS vydá Apple již dnes po skončení Keynote, takže si ji bude moci stáhnout prakticky kdokoliv a začít nový systém testovat. Je ale třeba pamatovat na to, že vývojářská beta je určena primárně pro zkušené uživatele a vývojáře, čemuž odpovídá i její nižší stabilita, nepodpora aplikací a tak podobně. Její instalace na vaše primární zařízení tedy není dobrý nápad. 

Veřejnou betu iOS 18 uvolňuje Apple zpravidla zhruba měsíc po betě vývojářské, což jinými slovy znamená, že bychom se jí měli dočkat někdy kolem 10. července. Tato beta jíž bývá celkově stabilnější a obsahuje méně chyb, díky čemuž je tak podstatně vhodnější pro instalaci méně zkušenými uživateli, byť i zde je třeba počítat s tím, že se mohou objevit chyby znepříjemňující využívání zařízení. 

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.