Zavřít reklamu

Řady Applu opouští další legenda, která má velký podíl na jeho vzestupu v posledních dvou desetiletích. Řeč je konkrétně o senior designérovi Duncanu Kerrovi, který začal v Applu pracovat již před více než 25 lety v týmu Jonyho Iva. Právě Kerr měl nedávno své kolegy informovat o tom, že se chystá v dohledné době z Applu odejít. 

Kerr nastoupil od Applu v roce 1999 s tím, že za své působení v něm se měl značně podepsat pod několik generací iPhonů iPadů a Maců. Nepracovat přitom jen na designu produktů – ať už softwarových či hardwarových -, ale taktéž byl schopný přicházet s nápady na úrovni softwarových funkcí. Měl to být například právě on, kdo vymyslel pro Apple Watch systém oznámení zobrazovat klepnutím. Vliv na podobu produktů měl tedy zřejmě značný po všech směrech. 

Bohužel, Kerr je jedním z posledních designérů éry Jonyho Iva a Steva Jobse, kteří v Applu doposud působili. Jeho odchod tak ve výsledku znamená, že se designérský tým Applu vytvořený právě jeho ikonami již před mnoha lety prakticky rozpadl a nyní tedy musí přebrat pomyslné otěže nové tváře. Zda se jim to podaří, potažmo jak úspěšné budou ukáže samozřejmě až čas. Právě z toho důvodu se tak ani nedá říci, zda je Kerrův odchod pro Apple vlastně negativem, či spíše pozitivem. Protože právě mladá krev může jeho produkty ve výsledku posunout kupředu. 

Dnes nejčtenější

.