Zavřít reklamu

Přestože se Apple každoročně snaží udržet informace o svých hardwarových i softwarových plánech pod pokličkou, ani letos se mu to v případě iOS 18 a dalších chystaných OS příliš nedaří, ba právě naopak. Informací o iOS 18 je totiž v posledních týdnech nebývale mnoho a nezdá se, že by tomu mělo být v dohledné době jinak. S poodhalením dalšího detailu například přišel před pár hodinami i portál MacRumors. 

Zdroje výše zmíněného portálu tentokrát vynesly konkrétně to, že Apple pro iOS 18 a macOS 15 chystá velkou aktualizaci aplikace Freeform, která slouží de facto jako sdílená nástěnka pro pracovní skupiny, přes kterou lze řešit nejrůznější věci. Na tuto nástěnku lze psát, připínat obrázky, grafy a spousty dalších věcí s cílem podělit se o všechny tyto věci s vaším pracovním týmem a zvýšit tak produktivitu. Háček je však v tom, že orientace na této nástěnce nemusí být vždy úplně jednoduchá, jelikož se ve své podstatě jedná takřka o neomezenou plochu. Pokud jí tedy při práci zahltíte větším množstvím nejrůznějších příspěvků, může se snadno stát, že se v ní ztratíte. A právě s tím bude konec. 

Pro iOS 18 a macOS 15 totiž připravuje Apple novou funkci Scény, která by měla umožnit pojmenovat různé sekce na nástěnce, aby se k nim následně dalo jednoduše „prokliknout“. Ve vývoji je dále i nový rychlejší ovládací systém sloužící taktéž pro jednoduché procházení nástěnky ve Freeform, přičemž jako již tradičně bude vše napojeno i na iCloud pro snadné sdílení nejen napříč zařízeními, ale i mezi uživateli. Pokud jste tedy i vy uživateli této aplikace, máte se podle všeho na co těšit. 

Dnes nejčtenější

.