Zavřít reklamu

Elektromobil Cybertruck z dílny Tesly si svou premiéru odbyl sice již na podzim 2019, k prvním šťastlivcům se však začal dostávat teprve v předešlých týdnech. Dlouhé čekání na něj však není jediným problémem, který je s tímto vozem spojen. Certifikován je totiž jen pro americké silnice a tudíž pokud byste si jej chtěli užít v Evropě, byla by potřeba jej „na vlastní pěst“ upravit tak, aby vůz splňoval zdejší podmínky a tedy mu úřady udělily potřebná povolení. O sci-fi se přitom nejedná. Do Evropy se totiž již první takto upravený Cybertruck dostal s tím, že se objevil v nabídce německého inzertního portálu kleinanzeigen.de. A cena? „Lidových“ 485 000 €, tedy v přepočtu asi 12 285 000 Kč.

V inzerátu, který si můžete prohlédnout konkrétně zde, informuje prodejce o tom, že jsou na voze provedeny veškeré potřebné úpravy, které vyžadovaly evropské úřady, a provoz auta na zdejších silicích je tedy bezproblémový. Jen pro zajímavost, jednalo se konkrétně o přestavby světlometů, připojení nabíjení, přední ochrany masky a tak podobně, přičemž vše je hotové a schválené úřady, takže s vozem stačí vyrazit na silnice.

Co se týče jeho bližších technických specifikací, jeho první registrace proběhla v dubnu 2023, má najeto 1011 km, výkon 600 koní, zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,1 s a zvládne ujet až 550 km. Z hlediska specifikací se tedy ve výsledku o žádný zázrak nejedná, byť je samozřejmě třeba brát v potaz fakt, že takto upravený Cybertruck je dost možná zatím jediný v Evropě a tedy bude jeho nový majitel platit z velké části za jeho unikátnost. A pokud si myslíte, že za takto vysokou částku jej bude jeho současný majitel prodávat dlouho a bude štěstí, když jej vůbec prodá, pletete se – vůz je již zarezervován a byla na něj složena záloha. 

Dnes nejčtenější

.