Zavřít reklamu

Ochrana odcizených zařízení

Ochrana před odcizením zařízení chrání vaše data v případě, že vám někdo ukradne iPhone a náhodou zná váš přístupový kód. Začátkem tohoto roku se objevily zprávy o zlodějích, kteří před krádeží iPhonu zjistili přístupový kód oběti a získali tak přístup k aplikaci Najít, Klíčence na iCloudu a dalším položkám. Zmíněná ochrana bude součástí operačního systému iOS 17.3.

Doprovod ve Zprávách

Pokud se někam chystáte, můžete pomocí funkce Doprovod ve Zprávách dát důvěryhodnému příteli nebo členovi rodiny vědět, kam jdete a kdy byste měli dorazit. Když se vydáte na cestu, zapněte funkci Doprovod ve Zprávách. Pokud se po cestě zastavíte, Zprávy vás vyzvou, abyste zjistili, co se děje, a pokud neodpovíte, budou důvěryhodné osobě sděleny užitečné informace, jako je úroveň nabití baterie, poloha, ujetá trasa, místo posledního odemknutí iPhonu a stav mobilního telefonu.

Sdílet polohu přes Najít

Prostřednictvím aplikace Najít můžete také poskytnout přístup ke své poloze důvěryhodnému příteli nebo členovi rodiny. Přejděte do aplikace Najít, vyberte kartu Lidé, klepněte na + v pravém horním rohu a poté klepněte na možnost Sdílet moji polohu. S iPhonem 15 a čipem Ultra Wideband druhé generace lze aplikaci Najít použít k vyhledání přátel v davu, pokud se nacházíte například na koncertě – oba zúčastnění musí mít nicméně iPhone 15 a novější.

Najit iOS 17 Sdileni polohy ve Zpravach 4

Zdravotní ID

Zkontrolujte, zda jsou vaše zdravotní údaje v aplikaci Zdraví aktuální. Klepněte na váš profil a poté přejděte na položku Zdravotní ID a aktualizujte své informace. Jedná se o rychlý způsob, jak může někdo vidět vaše jméno, věk, alergie a kontakty pro případ nouze, a jsou to údaje, které lze zobrazit, když je váš iPhone uzamčený.

Bezpečnostní kontrola

Je také dobré občas použít funkci Bezpečnostní kontrola v iPhonu a zjistit, s kým sdílíte data a kdo vás může sledovat. Otevřete Nastavení, přejděte do části Soukromí a zabezpečení, sjeďte dolů a klepněte na položku Kontrola zabezpečení. V případě nouze můžete použít možnost Nouzový reset, ale pro kontrolu raději klepněte na možnost Spravovat sdílení a přístup. Zobrazí se vám, kdo může vidět vaši polohu, které aplikace mají přístup k údajům o vaší poloze, s kým sdílíte fotoalba, s kým sdílíte poznámky, všechna zařízení přihlášená k vašemu Apple ID a další.

Dnes nejčtenější

.