Zavřít reklamu

S příchodem operačního systému iOS 17 (potažmo iPadOS 17 a macOS Sonoma) zavedla společnost Apple ve své nativní aplikaci Poznámky hrstku užitečných nových funkcí. Některé z nich jsou viditelné na první pohled, jiné jsou spíše skryté. Mezi novinky, které nebyly na první pohled patrné, patří možnost psaní blokových citací v nativních Poznámkách.

Blokové citace je možné do nativních Poznámek zařadit jak ve verzích pro iOS a iPadOS, tak i v operačním systému macOS. My se v našem dnešním článku zaměříme konkrétně na to, jak v nativních Poznámkách na iPhonu či iPadu psát blokové citace.

Jak v Poznámkách v iOS 17 psát blokové citace

Pokud do poznámky v příslušné nativní aplikaci napíšete na iPhonu s iOS 17 a novějším blokovou citaci, zobrazí se příslušný text odsazený zleva. Pokud chcete do poznámky v iOS 17 zařadit blokovou citaci, postupujte podle následujícího návodu.

  • Spusťte nativní Poznámky.
  • Začněte tvořit novou poznámku nebo se přesuňte do poznámky, do které chcete zařadit blokovou citaci.
  • Na liště nad klávesnicí klepněte na Aa.
  • Vpravo dole klepněte na ikonku čtverce s linkou.
  • Napište citaci.

Pro přechod zpět k běžnému psaní stačí po dopsání příslušného textu dvakrát stisknout klávesu Enter. Nativní Poznámky nabízí od příchodu operačního systému iOS 17 ještě více funkcí pro formátování, sdílení i úpravu, díky čemuž mohou ještě lépe obstát před konkurencí.

Dnes nejčtenější

.