Zavřít reklamu

Včera ráno jsme vás na stránkách našeho magazínu informovali o tom, že spoluzakladatel Applu Steve Wozniak zamířil po středeční akci Světového obchodního fóra do nemocnice v Mexico City. Tyto zprávy byly dnes potvrzeny spolu s tím, že Wozniak byl z nemocnice propuštěn.

Spoluzakladatel společnosti Apple Steve Wozniak byl po středeční hospitalizaci propuštěn z nemocnice a potvrdil, že utrpěl lehkou mozkovou příhodu. Původní zprávy z Mexico City uváděly, že Steve Wozniak byl ve středu pozdě večer hospitalizován. Wozniak navštívil Mexico City, aby se zde zúčastnil Světového obchodního fóra v mexické čtvrti Santa Fe. Wozniak následně pro stanici ABC potvrdil, že utrpěl lehkou mozkovou příhodu. Z nemocnice byl propuštěn a nyní odlétá domů.

Třiasedmdesátiletý Steve Wozniak je jedním ze spoluzakladatelů společnosti Apple. Firmu opustil v roce 1985, protože měl podle svých vlastních slov pocit, že se ubírá směrem, s nímž nesouhlasil. I nadále ale zůstává velmi respektovaným odborníkem nejen na výpočetní techniku, o čemž mimo jiné svědčí i fakt, že je zván na přednášky, fóra a konference.

Mozková příhoda, která Wozniaka postihla, je známá také jako mrtvice. Může se objevit bez ohledu na věk, a zásadní je včasné rozpoznání a zajištění odborné pomoci. Příznaky mohou být různé, od bezvědomí přes závratě až po bolest hlavy. Při podezření na cévní mozkovou příhodu je potřeba u dotyčného zjistit, zda například při pokusu o úsměv nedochází k poklesu jednoho z koutků úst, zda při předpažení „nepadá“ jedna z paží, a zda dotyčný dokáže rozumět vašim otázkám a srozumitelně reagovat.

Dnes nejčtenější

.