Zavřít reklamu

Včera byla vydána 2. beta verze macOS Sonoma 14.2, která nabízí užitečnou novinku pro všechny fanoušky rozpoznávání hudby Shazam. Díky této aktualizaci je integrován přímo do systému macOS, přičemž přístup je umožněn skrze panel nabídek nebo Ovládací centrum počítače.

Cupertinská společnost získala Shazam v prosinci 2017 a postupně jej včleňovala do všech svých platforem. V iOS 14.2 tak Apple například učinil na iPhonu skrze speciální widget Ovládacího centra a stejná funkce je nyní k dispozici také na Macu.

V systému macOS Sonoma 14.2 beta 2 můžete nyní o Shazam obohatit panel nabídek nebo Ovládací centrum vašeho Macu prostřednictvím Nastavení systému. Je zajímavé, že se s touto funkcí setkáváme opět s verzí „14.2“ s odstupem tří let.

macOS Sonom shazam screen 1

Budete-li chtít využít integraci Shazam v macOS, stačí otevřít Nastavení systému, v postranním panelu zvolit Ovládací centrum a vyhledat novou sekci Rozpoznávání hudby. Zde najdete dva přepínače, jeden pro panel nabídek a druhý pro Ovládací centrum. Dříve bylo možné Shazam přidat do panelu nabídek pomocí specializované aplikace pro macOS, přičemž jste na Macu mohli také požádat Siri, aby určila, jaká skladba právě hraje, nyní je však tato schopnost zabudována nativně do macOS Sonoma i mimo Siri.

macOS Sonom shazam screen 2

Pomocí ikony Shazam na panelu nabídek je možné zobrazit historii dříve identifikovaných skladeb a kliknutím na obal alba se daný kus otevře v aplikaci Hudba. Kliknutí kamkoli jinam směřuje na webové stránky Shazam. Očekává se, že macOS 14.2 bude pro širokou veřejnost uvolněn někdy koncem tohoto roku.

Dnes nejčtenější

.