Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem magazínu informovali o přibývajících stížnostech jablíčkářů na zvláštní blikání displejů Apple Watch, které je pravděpodobně způsobeno softwarovou chybou řídící senzor jasu. Přestože se Apple tehdy k jakýmkoliv informacím o charakteru problému neměl, nyní rozeslal do autorizovaných servisů i vlastních servisních středisek dokument, ve kterém problém jednak potvrzuje a jednak částečně odhaluje, co za ním je. 

Stížnosti na zvláštní pulzování či přímo blikání displeje se začaly ve větší míře objevovat po vydání Apple Watch Series 9 a Ultra 2. Nemalá skupina majitelů starších Apple Watch však tvrdí, že problém pozorují taky, takže se už tehdy zdálo, že je jeho příčinou watchOS 10. Právě to nyní Apple i ve svém interním podpůrném dokumentu potvrdil s tím, že autorizované servisy mají dle jeho pokynů přestat přijímat Apple Watch s těmito problémy na opravy, ale jejich majitelé instruovat k tomu, aby aktualizovali na nejnovější verzi watchOS. Problém je sice v tom, že nejnovější aktuální verzí je watchOS 10.0.2, který problém ještě neřeší, nicméně příští týden pravděpodobně dorazí watchOS 10.1, který už opravu přinese. 

Co se týče dočasného řešení, Apple skrze servisní střediska radí deaktivovat funkci Always-on, ve které má být pulzování displeje nejviditelnější. Lze tak učinit konkrétně v Nastavení – Displej a jas – Vždy zapnuto. S trochou nadsázky se však dá říci, že právě Always-on je pro mnohé uživatele jednou z klíčových funkcí jejich Apple Watch a tudíž po tomto alternativním řešení jen stěží sáhnou. Méně bolestivé pro ně bude vyčkat do příštího týdne na opravu.

Dnes nejčtenější

.