Zavřít reklamu

AR headset Vision Pro od Applu se sice ještě ani nestihl dostat na pulty prodejen, to ale nijak nebrání šíření zpráv o jeho možné levnější variantě. Podle nejnovějších zpráv by levnější sourozenec stávajícího headsetu Apple Vision Pro měl být finančně méně nákladný, uživatelé ale zaplatí daň v podobě absence jedné z funkcí.

Zatímco Apple připravuje uvedení první náhlavní soupravy Vision Pro na začátek příštího roku, firemní produktoví specialisté se již nyní soustředí na další verze – včetně té „nízkonákladové“. Mark Gurman z agentury Bloomberg v pondělí uvedl, že Apple v současné upřednostňuje vývoj levnějšího modelu, a to i na úkor jiných iniciativ, jako je projekt brýlí pro rozšířenou realitu. Společnost zřejmě cílí na cenovou hladinu v rozmezí 1500 – 2500 dolarů. Gurman v této souvislosti uvádí, že jedním ze způsobů, jak Apple ušetří na ceně levnější varianty svého AR headsetu, je odstranění funkce EyeSight, která využívá externí displej OLED k promítání vykreslení výrazu obličeje uživatele ostatním lidem.

V nejnovějším vydání svého newsletteru s názvem Power On Mark Gurman také uvádí, že Apple v chystané levnější verzi obecně sníží počet kamer a senzorů ve srovnání se současným Vision Pro, což je další úsporné opatření. Funkce EyeSight je v tomto směru vcelku dobrou volbou, protože uživatelé se bez ní bez problémů obejdou. Je totiž určená především ostatním lidem v místnosti, aby věděli, co právě dělá nositel headsetu. Když se uživatel například nachází v pohlcujícím prostředí, displej se zakryje, zatímco v ostatních případech EyeSight promítá na vnější část headsetu uživatelovy oči.

Dnes nejčtenější

.