Zavřít reklamu

Kolik úložného prostoru potřebuje zařízení typu Apple Vision Pro? Podle poznatků založených na praktických zkušenostech vývojářů pravděpodobně více než většina iPhonů.

Podle serveru iPhoneSoft disponuje headset z dílny cupertinského giganta 1 TB místního úložiště. Kapacita byla údajně zobrazena v aplikaci Nastavení systému VisionOS.

S ohledem na to, co je doposud o Vision Pro známo, není příliš překvapující, že společnost možná plánuje poskytnout náhlavní soupravě pro smíšenou realitu velkorysé množství úložného prostoru. Ten bude zapotřebí pro aplikace, média i projekty. Apple staví Vision Pro do pozice plnohodnotného, samostatného počítače. Použití stejného čipu M2, který pohání iPad Pro a vybrané modely Maců znamená, že výpočetního výkonu by měl mít dostatek.

Samozřejmě je zde eventualita, že hardware pro vývojáře a finální verze Vision Pro, kterou Apple dodá na pulty, nebudou mít stejné specifikace, pročež by Apple mohl za avizovanou cenu 3 500 amerických dolarů prodávat verzi s 256 GB a za příplatek nabízet 512GB a 1TB variantu.

V současné době se čip Apple M2 kombinuje s až 2TB úložištěm v řadě MacBook Air. Ačkoli lze říci, že jediná konfigurace Vision Pro představuje nejjednodušší cestu, jak operativně produkt dostat mezi zákazníky, je poměrně nepravděpodobné, že by Apple nenabízel i dražší verze.

Apple Vision Pro se podle společnosti nejprve objeví u prodejců počátkem roku 2024 ve Spojených státech, přičemž později budou prodeje zahájeny i v dalších regionech.

Dnes nejčtenější

.